Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΥγείαFDA: Εγκρίθηκε το πρώτο αντισυλληπτικό χάπι χωρίς ιατρική συνταγή στις ΗΠΑ

FDA: Εγκρίθηκε το πρώτο αντισυλληπτικό χάπι χωρίς ιατρική συνταγή στις ΗΠΑ

Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε την Πέμπτη το πρώτο αντισυλληπτικό χάπι που χορηγείται χωρίς ιατρική συνταγή, ανοίγοντας το δρόμο για εκατομμύρια γυναίκες να αγοράζουν αντισυλληπτικά χωρίς ιατρική συνταγή στη χώρα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Το καθημερινό αντισυλληπτικό Opill, που πωλείται από την Perrigo, εγκρίθηκε για πρώτη φορά για συνταγογραφούμενη χρήση το 1973 και η έγκριση για το μη συνταγογραφούμενο χάπι ανοίγει το δρόμο για τους ανθρώπους να το προμηθεύονται χωρίς πρώτα να επισκεφθούν έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης.

Το χάπι θα είναι διαθέσιμο στα καταστήματα και στο διαδίκτυο το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, δήλωσε η Perrigo προσθέτοντας ότι θα μοιραστεί πληροφορίες σχετικά με την τιμολόγηση και τα σχέδια διανομής εκ των προτέρων.

Η έγκριση αναμένεται να μειώσει τα εμπόδια πρόσβασης στα αντισυλληπτικά, όπως το κόστος και ο χρόνος επίσκεψης σε πάροχο υγειονομικής περίθαλψης, δήλωσαν ομάδες υπεράσπισης.

Μελέτες έχουν δείξει ότι ένα μεγάλο ποσοστό των καταναλωτών μπορεί να κατανοήσει τις οδηγίες χρήσης του φαρμάκου στην ετικέτα, υποστηρίζοντας την ικανότητά τους να το χρησιμοποιούν σωστά, δήλωσε ο FDA.

Η απόφαση του FDA έρχεται μετά την ομόφωνη ψήφο μιας ομάδας συμβούλων τον Μάιο υπέρ της έγκρισης της πώλησης του φαρμάκου χωρίς ιατρική συνταγή.

Η έγκριση έρχεται σε μια περίοδο αυξημένης εστίασης στον έλεγχο των γεννήσεων από τότε που το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ανέτρεψε πέρυσι το συνταγματικό δικαίωμα στη διακοπή της εγκυμοσύνης, καταργώντας μια απόφαση-ορόσημο στην υπόθεση Roe vs. Wade του 1973.

Η Perrigo απέκτησε πρώτα το χάπι καθημερινής χρήσης μέσω της εξαγοράς της HRA Pharma με έδρα το Παρίσι, ύψους 2,13 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το 2021.

monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Δημοφιλέστερα Αρθρα