Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΓιατί δεν πρέπει να τρώμε μεσημεριανό στο γραφείο - Monomaxos

Γιατί δεν πρέπει να τρώμε μεσημεριανό στο γραφείο – Monomaxos


Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι εάν τρώνε μεσημεριανό όσο δουλεύουν, πάνω στο γραφείο τους, εξοικονομούν χρόνο, ώστε να μπορούν να κάνουν περισσότερα και να ολοκληρώσουν τη μέρα τους σε μια λογική ώρα. Κάτι τέτοιο όμως μπορεί να διαταράξει το βιολογικό μας ρολόι, σύμφωνα με μία νέα έρευνα.

Δύο ειδικοί εξέτασαν αν το μεσημεριανό εκτός διαλείμματος κατά τη διάρκεια μιας πολυάσχολης εργάσιμης ημέρας είναι πραγματικά ο καλύτερος τρόπος για να τροφοδοτήσετε και να διατηρήσετε την παραγωγικότητα για το υπόλοιπο του ωραρίου, σύμφωνα με τη New York Post.

Τι κρύβεται πίσω από την τάση 

Η έκθεση ezCater 2023 Lunch Report, η οποία εξέτασε 5.000 εργαζόμενους στις ΗΠΑ, διαπίστωσε ότι σχεδόν το 48% των ανθρώπων παραλείπουν ένα πραγματικό διάλειμμα για μεσημεριανό γεύμα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Οι παράγοντες που εμπλέκονται στην απόφασή τους να τρώνε όσο εργάζονται ποικίλλουν.

Η έκθεση αποκάλυψε ότι το 23% των ανθρώπων είπε ότι το έκαναν για να ολοκληρώσουν την εργασία τους στην ώρα τους, το 22% φοβόταν ότι δεν θα είχε αρκετό χρόνο για να ολοκληρώσει τη δουλειά του, και άλλο ένα 20% είπε ότι είχαν πάρα πολλές συναντήσεις για να προλάβουν ένα διάλειμμα.

«Αυτά τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι οι εργαζόμενοι σκέφτονται τον βραχυπρόθεσμο αντίκτυπο στην παραγωγικότητα και χάνουν το…”δάσος”», δήλωσε η Diane Swint, εκπρόσωπος της ezCater στη Βοστώνη. 

Ο αντίκτυπος του «βιαστικού» γεύματος

«Μακροπρόθεσμα, η μη παύση για να ανατροφοδοτήσουμε τον οργανισμό οδηγεί σε εξάντληση, στρες και λιγότερη διανοητική διαύγεια», είπε η Swint, η οποία συνεργάζεται με εταιρείες, πανεπιστήμια και οργανισμούς που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το φαγητό για να βελτιώσουν την κουλτούρα, την παραγωγικότητα και τη συνολική εργασιακή ικανοποίηση.

Μάλιστα, όπως έδειξε η έκθεση, το 48% των εργαζομένων δήλωσαν ότι βιώνουν λιγότερο burnout όταν κάνουν διάλειμμα για γεύμα. «Ενώ οι εργαζόμενοι μπορεί να αισθάνονται ότι η παράλειψη των μεσημεριανών διαλειμμάτων εξοικονομεί χρόνο, η πραγματικότητα είναι ότι αυτή η συνήθεια μειώνει την συγκέντρωση και την παραγωγικότητα», επεσήμανε η ειδικός.

 

 

monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Recent Comments

Γιατί δεν πρέπει να τρώμε μεσημεριανό στο γραφείο – Monomaxos


Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι εάν τρώνε μεσημεριανό όσο δουλεύουν, πάνω στο γραφείο τους, εξοικονομούν χρόνο, ώστε να μπορούν να κάνουν περισσότερα και να ολοκληρώσουν τη μέρα τους σε μια λογική ώρα. Κάτι τέτοιο όμως μπορεί να διαταράξει το βιολογικό μας ρολόι, σύμφωνα με μία νέα έρευνα.

Δύο ειδικοί εξέτασαν αν το μεσημεριανό εκτός διαλείμματος κατά τη διάρκεια μιας πολυάσχολης εργάσιμης ημέρας είναι πραγματικά ο καλύτερος τρόπος για να τροφοδοτήσετε και να διατηρήσετε την παραγωγικότητα για το υπόλοιπο του ωραρίου, σύμφωνα με τη New York Post.

Τι κρύβεται πίσω από την τάση 

Η έκθεση ezCater 2023 Lunch Report, η οποία εξέτασε 5.000 εργαζόμενους στις ΗΠΑ, διαπίστωσε ότι σχεδόν το 48% των ανθρώπων παραλείπουν ένα πραγματικό διάλειμμα για μεσημεριανό γεύμα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Οι παράγοντες που εμπλέκονται στην απόφασή τους να τρώνε όσο εργάζονται ποικίλλουν.

Η έκθεση αποκάλυψε ότι το 23% των ανθρώπων είπε ότι το έκαναν για να ολοκληρώσουν την εργασία τους στην ώρα τους, το 22% φοβόταν ότι δεν θα είχε αρκετό χρόνο για να ολοκληρώσει τη δουλειά του, και άλλο ένα 20% είπε ότι είχαν πάρα πολλές συναντήσεις για να προλάβουν ένα διάλειμμα.

«Αυτά τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι οι εργαζόμενοι σκέφτονται τον βραχυπρόθεσμο αντίκτυπο στην παραγωγικότητα και χάνουν το…”δάσος”», δήλωσε η Diane Swint, εκπρόσωπος της ezCater στη Βοστώνη. 

Ο αντίκτυπος του «βιαστικού» γεύματος

«Μακροπρόθεσμα, η μη παύση για να ανατροφοδοτήσουμε τον οργανισμό οδηγεί σε εξάντληση, στρες και λιγότερη διανοητική διαύγεια», είπε η Swint, η οποία συνεργάζεται με εταιρείες, πανεπιστήμια και οργανισμούς που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το φαγητό για να βελτιώσουν την κουλτούρα, την παραγωγικότητα και τη συνολική εργασιακή ικανοποίηση.

Μάλιστα, όπως έδειξε η έκθεση, το 48% των εργαζομένων δήλωσαν ότι βιώνουν λιγότερο burnout όταν κάνουν διάλειμμα για γεύμα. «Ενώ οι εργαζόμενοι μπορεί να αισθάνονται ότι η παράλειψη των μεσημεριανών διαλειμμάτων εξοικονομεί χρόνο, η πραγματικότητα είναι ότι αυτή η συνήθεια μειώνει την συγκέντρωση και την παραγωγικότητα», επεσήμανε η ειδικός.

 

 

monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Recent Comments