Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΚαρκίνος: Τα «κόκκινα» συμπτώματα που θυμίζουν κρυολόγημα - Monomaxos

Καρκίνος: Τα «κόκκινα» συμπτώματα που θυμίζουν κρυολόγημα – Monomaxos


Ο καρκίνος μπορεί να προειδοποιήσει με ορισμένα συμπτώματα για την εμφάνισή του, ωστόσο κάποια μπορεί να αγνοηθούν κι αυτό διότι παραπέμπουν σε κοινό κρυολόγημα.

Σύμφωνα με την Express τέσσερα «κόκκινα» συμπτώματα που μπορεί να θυμίζουν κρυολόγημα, ίσως να τα εμφανίσει και κάποιου είδους καρκίνου.

Βήχας: Είναι πολύ συχνός, ειδικά τον χειμώνα. Όμως, όταν διαρκεί για πολλές εβδομάδες και επιδεινώνεται, μαζί με δύσπνοια, μπορεί να σχετίζεται με τον καρκίνο του πνεύμονα. 

Κόπωση: Σχεδόν πάντα το κρύωμα προκαλεί και κόπωση. Ωστόσο, η συνεχής αίσθηση κούρασης είναι ένα σοβαρό σημάδι που θα πρέπει να δείξετε προσοχή. 

Νυχτερινή εφίδρωση: Ο πυρετός, ο κορονοϊός και η γρίπη μπορούν να προκαλέσουν νυχτερινές εφιδρώσεις. Σε περίπτωση που πιστεύετε ότι δεν προέρχονται από αυτές, ένας ιατρικός έλεγχος θα ήταν η καλύτερη επιλογή καθώς μπορεί να σχετίζεται με τον καρκίνο. 

Πόνος: Οι μυικοί πόνοι είναι πολύ συχνότεροι τον χειμώνα, αλλά μερικές μορφές του καρκίνου μπορούν να φτάσουν στα οστά και να προκαλούν συνεχόμενους πόνους στον ασθενή. 

Βραχνάδα: Ακόμα και η βραχνάδα μπορεί να σχετίζεται με τον καρκίνο, όταν δεν πρόκειται για ένα κρυολόγημα. Η επίμονη βραχνάδα που συνοδεύεται με δυσκολίας στην κατάποση και πόνο, είναι ανησυχητικό σημάδι.

monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Recent Comments