Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΥγείαOzempic: Ο ΕΜΑ εξετάζει αν συνδέεται με αυτοκτονικές σκέψεις

Ozempic: Ο ΕΜΑ εξετάζει αν συνδέεται με αυτοκτονικές σκέψεις

ΗΕυρωπαϊκή Eνωση εξετάζει αν τα σκευάσματα Ozempic και Saxenda για την απώλεια λίγων κιλών σχετίζονται με σκέψεις αυτοκτονίας ή αυτοτραυματισμού.

Η Ισλανδία έστειλε σχετική αναφορά στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, παραπέμποντας τρεις σχετικές περιπτώσεις. Οι δύο πρώτες αφορούν αυτοκτονικές σκέψεις μετά τη χρήση των Saxenda και Ozempic, ενώ η τρίτη σκέψεις αυτοτραυματισμού μετά τη χρήση του Saxenda.

Το Saxenda, το οποίο χρησιμοποιεί τη δραστική ουσία λιραγλουτίδη, ή δεν είναι έναφάρμακο για την απώλεια λίγων κιλών που εγκρίθηκε για πρώτη φορά να χρησιμοποιηθεί το 2014.Το Ozempic έχει εγκριθεί να χρησιμοποιηθεί θέλω {άτομα με} διαβήτη τύπου 2 και χρησιμοποιεί το ίδιο ακριβώς δραστικό συστατικό, τη σεμαγλουτίδη μαζί με το Wegovy, το οποίο εγκρίθηκε να χρησιμοποιηθεί το 2021.

Οι σκέψεις αυτοκτονίας και αυτοτραυματισμού δεν κάνω αναφέρονται ως πιθανές ανεπιθύμητες παρενέργειες στα σχετικά φυλλάδια οδηγιών της ιατρικής, οπότε η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης Αξιολόγησης Κινδύνου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων θα ακόμη κάνει σχετική αξιολόγηση.

Αρχικά, θα ακόμη αξιολογήσει τις πιθανές ανεπιθύμητες παρενέργειες με αναφορά σε ασθενείς {που έχουν} χρησιμοποιήσει φάρμακα που περιέχουν τις δραστικές ουσίες σεμαγλουτίδη ή λιραγλουτίδη για απώλεια λίγων κιλών.

Eπειτα, θα ακόμη εξετάσει κατά πόσο η αναθεώρησή θα ακόμη ότι πρέπει να επεκταθεί και σε άλλα φάρμακα της ίδιας κατηγορίας, γνωστά ως αγωνιστές των υποδοχέων GLP-1.

Η παρασκευάστρια εταιρεία Novo Nordisk δήλωσε ότι οι μελέτες της για το Ozempic και το Saxenda, {δεν έχουν} δείξει {σύνδεση με} αυτοκτονικές σκέψεις ή σκέψεις αυτοτραυματισμού.

«Η Novo Nordisk παραμένει βέβαιη για το προφίλ οφέλους-κινδύνου των προϊόντων και εξακολουθεί να δεσμεύεται ότι διασφαλίζει την ασφάλεια των ασθενών», δήλωσε εκπρόσωπος της.

Mε πληροφορίες θέλω Wall Street Journal

monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Δημοφιλέστερα Αρθρα