Ποιο ελληνικό όσπριο μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου. Θαυματουργός – Monomaxos

0
4

Ποιο ελληνικό όσπριο μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης; Καρκίνος του παχέος εντέρου;

Είναι οι πιο αγαπημένοι όσπρια στο ελληνικό τραπέζι και έρευνες αποκαλύπτουν ότι όχι μόνο αποτελούν πηγές πολύτιμων θρεπτικών συστατικών, αλλά και ότι το φούσκωμα που προκαλούν είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για την υγεία μας.

Αυτός φασόλια Αποτελούν ιδιαίτερα θρεπτική τροφή και αυτό αντικατοπτρίζεται στο ότι βρίσκονται στη βάση της μεσογειακής πυραμίδας, είναι δηλαδή από τις τροφές που πρέπει να καταναλώνονται πολύ συχνά. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι τα φασόλια μας τάιζαν ως Έλληνες, καθώς ήταν η βασική μας τροφή μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

191112135811 φασόλια

Αποτελούν πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης, αλλά όπως συμβαίνει σχεδόν με όλες τις πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης, δεν έχουν υψηλή βιολογική αξία σε σύγκριση με αυτή που προέρχεται από γαλακτοκομικά προϊόντα και κρέατα. Αυτό συμβαίνει επειδή του λείπει ένα απαραίτητο αμινοξύ (μεθειονίνη).

Ωστόσο, αυτό το αμινοξύ υπάρχει σε μια άλλη κατηγορία τροφίμων φυτικής προέλευσης, τα δημητριακά (ρύζι, καλαμπόκι, σιτάρι κ.λπ.), εκτός από τους ξηρούς καρπούς. Συνδυάζοντας λοιπόν στο πιάτο μας φασόλια Με τα δημητριακά λαμβάνουμε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, σχεδόν συγκρίσιμες με αυτές του κρέατος.

Αυτός επίσης φασόλια Αποτελούν πολύ καλή πηγή διαιτητικών ινών. Ένα φλιτζάνι καλύπτει περισσότερο από το 1/3 των ημερήσιων αναγκών μας, συμβάλλοντας στην καλή λειτουργία του εντέρου, ενώ συμμετέχει στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου και λιπιδίων στο αίμα.

τετράγωνη φασόλια

Αυτός φασόλια Επίσης, μας παρέχουν πρεβιοτικά συστατικά, όπως φρουκτοολιγοσακχαρίτες και ινουλίνη, δηλαδή τροφοδοτούν τους καλούς εντερικούς μικροοργανισμούς, συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση της εντερικής μικροβιακής ισορροπίας.

Η ικανότητά του να μας φουσκώνει έχει να κάνει με την υψηλή του περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Η δυσάρεστη παραγωγή αερίων, ωστόσο, σχετίζεται με μια σημαντική διαδικασία στον οργανισμό μας: την αποβολή επικίνδυνων καρκινογόνων από το γαστρεντερικό μας σύστημα και πιο συγκεκριμένα από το παχύ έντερο και για αυτό το λόγο η φασόλια σχετίζονται με μείωση της εμφάνισης Καρκίνος του παχέος εντέρου.

Αυτός φασόλια Είναι επίσης πολύ καλή πηγή σιδήρου. Ένα φλιτζάνι μας παρέχει το 30% των καθημερινών μας αναγκών. Δυστυχώς, η βιοδιαθεσιμότητα του σιδήρου δεν είναι τόσο υψηλή όσο αυτή των περισσότερων φυτικών τροφών (απορροφάται μόνο το 3-8%).

Η βιταμίνη C (λεμόνι, ντομάτα, κρεμμύδι, σκόρδο, πατάτα), η βήτα-καροτίνη (καρότο) και το μηλικό οξύ (λευκό κρασί) έχει βρεθεί ότι αυξάνουν (έως και τρεις φορές) τη βιοδιαθεσιμότητά τους.

Συνδυάστε τα λοιπόν φασόλια στην κουζίνα με σάλτσα ντομάτας, καρότο, κρεμμύδι και συνοδεύστε το πιάτο σας με ένα ποτήρι λευκό κρασί και θα έχετε προμηθεύσει στον οργανισμό σας αρκετή δόση από αυτό το απαραίτητο στοιχείο, το σίδηρο.

Ταυτόχρονα, το φασόλια Συμβάλλουν στην καλή υγεία των οστών μας καθώς μας παρέχουν ασβέστιο (5% των ημερήσιων αναγκών μας σε ένα φλιτζάνι) και βιταμίνη Κ (20% των αναγκών μας σε ένα φλιτζάνι). Η βιταμίνη D (τυρί, γιαούρτι) αυξάνει την απορρόφηση του ασβεστίου και επομένως ο συνδυασμός των φασολιών με την παραδοσιακή φέτα μας προσφέρει μια εξαιρετική λύση για καλή υγεία των οστών.

Τέλος, το φασόλια Αποτελούν εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών και κυρίως φλαβονοειδών (που βρίσκονται στο εξωτερικό στρώμα και υπεύθυνα για το χρώμα τους), καθώς και φυλλικού οξέος, που συμβάλλει στην καλή λειτουργία της καρδιάς.