Τρίτη, 26 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΤα φαγητά που κάνουν περισσότερο κακό στα δόντια ακόμη και από τα...

Τα φαγητά που κάνουν περισσότερο κακό στα δόντια ακόμη και από τα ζαχαρωτά – Monomaxos


Η οδοντίατρος White DiFoggio προειδοποιεί ότι το λευκό ψωμί, τα πατατάκια, τα ζυμαρικά, τα δημητριακά και τα κράκερ είναι πιο ανθυγιεινά για δόντια μας, ακόμα και από τα ζαχαρωτά. 

«Ο λόγος για τον οποίο οι ζυμωμένοι υδατάνθρακες είναι τόσο επικίνδυνοι για τα δόντια είναι επειδή διασπώνται σε ζάχαρα», είπε στη Ny Post

Αυτοί οι συγκεκριμένοι υδατάνθρακες κάνουν το στόμα πιο όξινο επειδή το σάλιο δουλεύει υπερωριακά για να αφαιρέσει την ουλώδη τροφή από τα δόντια σας και αυτό είναι κάτι που «αυξάνει την πιθανότητα τερηδόνας».

Ωστόσο, είπε ότι η μαύρη σοκολάτα είναι εκπληκτικά καλή για τα δόντια επειδή μπορεί να ξεπλυθεί εύκολα, όπως και τα τρόφιμα που «χρειάζονται πιο βαρύ δάγκωμα και μάσημα», όπως τα τραγανά λαχανικά, τα καρότα και το σέλινο, καθώς και τα δημητριακά ολικής αλέσεως.

Ακόμα, η οδοντίατρος είπε ότι όταν τρώμε πατατάκια, σνακς και γενικά φαγητά που κολλάνε στο στόμα είναι καλύτερο να τα τρώμε σε μια φάση της ημέρας και όχι ανά περιόδους καθώς έτσι το σάλιο έχει χρόνο να εξουδετερώσει το όξινο pH στο στόμα από όλη τη ζάχαρη. 

Έτσι, συνιστάται να καταναλώνεται λαχανικά και φρούτα αφού έχετε φάει πρώτα τα «κακά» φαγητά.

Ακόμα, τόνισε ότι είναι σημαντική η χρήση νήματος για το σωστό καθάρισμα των δοντιών, πέρα από το βούρτσισμα. 

monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Recent Comments

Τα φαγητά που κάνουν περισσότερο κακό στα δόντια ακόμη και από τα ζαχαρωτά – Monomaxos


Η οδοντίατρος White DiFoggio προειδοποιεί ότι το λευκό ψωμί, τα πατατάκια, τα ζυμαρικά, τα δημητριακά και τα κράκερ είναι πιο ανθυγιεινά για δόντια μας, ακόμα και από τα ζαχαρωτά. 

«Ο λόγος για τον οποίο οι ζυμωμένοι υδατάνθρακες είναι τόσο επικίνδυνοι για τα δόντια είναι επειδή διασπώνται σε ζάχαρα», είπε στη Ny Post

Αυτοί οι συγκεκριμένοι υδατάνθρακες κάνουν το στόμα πιο όξινο επειδή το σάλιο δουλεύει υπερωριακά για να αφαιρέσει την ουλώδη τροφή από τα δόντια σας και αυτό είναι κάτι που «αυξάνει την πιθανότητα τερηδόνας».

Ωστόσο, είπε ότι η μαύρη σοκολάτα είναι εκπληκτικά καλή για τα δόντια επειδή μπορεί να ξεπλυθεί εύκολα, όπως και τα τρόφιμα που «χρειάζονται πιο βαρύ δάγκωμα και μάσημα», όπως τα τραγανά λαχανικά, τα καρότα και το σέλινο, καθώς και τα δημητριακά ολικής αλέσεως.

Ακόμα, η οδοντίατρος είπε ότι όταν τρώμε πατατάκια, σνακς και γενικά φαγητά που κολλάνε στο στόμα είναι καλύτερο να τα τρώμε σε μια φάση της ημέρας και όχι ανά περιόδους καθώς έτσι το σάλιο έχει χρόνο να εξουδετερώσει το όξινο pH στο στόμα από όλη τη ζάχαρη. 

Έτσι, συνιστάται να καταναλώνεται λαχανικά και φρούτα αφού έχετε φάει πρώτα τα «κακά» φαγητά.

Ακόμα, τόνισε ότι είναι σημαντική η χρήση νήματος για το σωστό καθάρισμα των δοντιών, πέρα από το βούρτσισμα. 

monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Recent Comments