Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΥγείαΤέλος το γκλίτερ στην Ευρωπαϊκή Ένωση - Απαγορεύτηκε λόγω μικροπλαστικών - Monomaxos

Τέλος το γκλίτερ στην Ευρωπαϊκή Ένωση – Απαγορεύτηκε λόγω μικροπλαστικών – Monomaxos


Η Ευρωπαϊκή Ένωση απαγορεύει το γκλίτερ και ήδη έχει σταματήσει την παραγωγή νέων προϊόντων. Ο λόγος πίσω από την απόφαση είναι η παρουσία μικροπλαστικών στο γκλίτερ. 

«Είναι προοδευτική η απαγόρευση γιατί στα προϊόντα που ξεβγάζονται θα σταματήσει το 2024 και σε αυτά που δεν ξεβγάζονται θα σταματήσει το 2027. Τα προϊόντα που δεν ξεβγάζονται φεύγουν από επάνω μας αλλά όχι μέσω ύδρευσης», είπε η influencer Γιούλη Ατματσίδη στον ΣΚΑΙ. 

«Στη Γερμανία δύο celebrities αγόρασαν τεράστιες ποσότητες γκλίτερ. Η αλήθεια είναι ότι είναι μία κατάσταση που δεν καταλαβαίνουμε το μέγεθος της καταστροφής στο περιβάλλον αλλά στη Γερμανία έχουν διαφορετική άποψη. Η ΕΕ δείχνει το δρόμο και θα δημιουργηθεί βιοδιασπώμενο γκλίτερ. Θα είναι ίδια η λάμψη απλά δεν θα διαρκεί», ανέφερε. 

Γιατί απαγορεύεται το γκλίτερ;

Το γκλίτερ είναι μικροσκοπικά θραύσματα χημικά τροποποιημένων ή συνθετικών φυσικών πολυμερών. Πρόκειται ουσιαστικά για μικροπλαστικά που αποτελούν σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα.

Αυτά τα σωματίδια, στην πραγματικότητα, δεν διαλύονται στο νερό, αποικοδομούνται αργά και μπορούν να προσληφθούν από ζωντανούς οργανισμούς, καταλήγοντας στο πόσιμο νερό και τα τρόφιμα.

monomaxos.gr
monomaxos.grhttp://monomaxos.gr
Ανακαλύψτε έναν κόσμο γνώσης και έμπνευσης στο Monomaxos, το ενημερωτικό μας ιστολόγιο. Εξερευνήστε συναρπαστικά άρθρα σε μια ποικιλία θεμάτων, από επιστήμη και τεχνολογία έως τρόπο ζωής και ταξίδια. Βυθιστείτε σε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα σας φωτίσουν και θα σας διασκεδάσουν, με ένα μόνο κλικ.
RELATED ARTICLES

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Recent Comments