Βρώμη: Η βρώμη είναι το κύριο συστατικό του μούσλι και περιέχει πολλές φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες είναι καλές για το πεπτικό σας σύστημα και σας βοηθούν να νιώσετε γεμάτοι. Η βρώμη περιέχει ένα ειδικό είδος διαλυτών ινών που λέγεται βήτα-γλυκάνη, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης.
Σπόροι: Οι σπόροι είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες και υγιή λίπη, όπως τα ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα. Η πρωτεΐνη αυτή μετατρέπεται σε αμινοξέα που βοηθούν στην ανάπτυξη και επισκευή του σώματός σας. Τα υγιή λίπη υποστηρίζουν την καρδιά, τον εγκέφαλο και το μεταβολισμό.
Καρύδια: Τα καρύδια είναι μια άλλη πηγή υγιεινών λιπών και πρωτεΐνων. Οι φυτικές ίνες μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού επεισοδίου και διαβήτη τύπου 2. Επίσης, τα αμύγδαλα και τα φιστίκια περιέχουν βιταμίνη Ε που προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες που μπορεί να βλάψουν τα κύτταρα σας.
Το μούσλι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, λένε ειδικοί. Οι φυτικές ίνες είναι σημαντικές για την υγεία του εντέρου και τη χειρισμό της χοληστερόλης. Είναι σημαντικό να ενισχύσουμε την καρδιακή προστασία, λένε.
Παρόλα αυτά, όχι όλα τα μούσλι είναι ίδια. Είναι σημαντικό να διαβάζουμε τις ετικέτες και να προσέχουμε την περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Κάποια μπορεί να περιέχουν πολλή ζάχαρη, η οποία δεν είναι καλή για την υγεία μας.
Ανησυχητικά, μερικά μούσλι περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα ζάχαρης, περισσότερη από κάποια δημητριακά με γεύση σοκολάτας. Απαιτείται προσοχή στην προσθήκη ζάχαρης στα τρόφιμα.
Παρόλα αυτά, σημειώνεται ότι η ζάχαρη στα φρούτα δεν είναι το ίδιο με αυτή στις επεξεργασμένες τροφές. Η ζάχαρη στα αποξηραμένα φρούτα έχει θρεπτική αξία και προσφέρει αντιοξειδωτικά.