14.6 C
Athens
Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου, 2024
ΑρχικήVideo News - Τελευταία Νέα & ΕιδήσειςΚοτόπουλο σουβλάκι με τραγανή κρούστα γραβιέρας Κρήτης | Ανδρέας Λαγός | ΕΡΤ

Κοτόπουλο σουβλάκι με τραγανή κρούστα γραβιέρας Κρήτης | Ανδρέας Λαγός | ΕΡΤ

Σουβλάκια κοτόπουλο με κρούστα γραβιέρας Κρήτης: Μια Γευστική Εμπειρία από τον Ανδρέα Λαγό

Η ελληνική κουζίνα είναι γνωστή για την πλούσια γεύση και την ποικιλία των υλικών της. Ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής γαστρονομίας είναι τα σουβλάκια, τα οποία προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία γεύσης που συνδυάζει την παράδοση με τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη. Σήμερα, θα εξερευνήσουμε μια ιδιαίτερη συνταγή για σουβλάκια κοτόπουλου με κρούστα γραβιέρας Κρήτης, όπως την προτείνει ο σεφ Ανδρέας Λαγός.

Η Γραβιέρα Κρήτης: Ένας Θησαυρός της Ελληνικής Γαστρονομίας

Η γραβιέρα Κρήτης είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα τυριά της χώρας μας, με πλούσια γεύση και μοναδική υφή. Φτιαγμένη κυρίως από πρόβειο γάλα, η γραβιέρα έχει χαρακτηριστική γλυκιά γεύση που εξελίσσεται σε πικάντικη όσο ωριμάζει. Είναι ιδανική για την παρασκευή κρούστας, καθώς λιώνει όμορφα και προσφέρει μια κρεμώδη υφή που ενισχύει τη γεύση του κοτόπουλου.

Η Συνταγή για Σουβλάκια Κοτόπουλου με Κρούστα Γραβιέρας

Υλικά:

  • 500 γρ. στήθος κοτόπουλου
  • 200 γρ. γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Μπαχαρικά της επιλογής σας (π.χ. ρίγανη, θυμάρι)
  • Ξυλάκια για σουβλάκια

Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε κύβους και το μαρινάρουμε με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και τα μπαχαρικά της επιλογής μας για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια, περνάμε τα κομμάτια κοτόπουλου στα ξυλάκια σουβλακιών.
  3. Πριν ψήσουμε τα σουβλάκια, τα επικαλύπτουμε με τη τριμμένη γραβιέρα, πιέζοντας ελαφρά ώστε να κολλήσει καλά.
  4. Ψήνουμε τα σουβλάκια σε προθερμασμένο φούρνο ή στη σχάρα μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά, περίπου 15-20 λεπτά.
  5. Σερβίρουμε τα σουβλάκια ζεστά, συνοδευόμενα από φρέσκες σαλάτες και πίτα.

Η Γαστρονομική Κληρονομιά της Κρήτης

Η Κρήτη είναι γνωστή για την πλούσια γαστρονομική της παράδοση, που συνδυάζει την απλότητα με την ποιότητα των υλικών. Η χρήση φρέσκων υλικών, όπως λαχανικά, ελαιόλαδο και φυσικά τυριά, είναι κεντρική στη κρητική κουζίνα. Τα σουβλάκια κοτόπουλου με κρούστα γραβιέρας αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή που αποτυπώνει την ουσία της κρητικής γαστρονομίας, προσφέροντας μια γευστική εμπειρία που συνδυάζει την παράδοση με την καινοτομία.

Συμπέρασμα

Τα σουβλάκια κοτόπουλου με κρούστα γραβιέρας Κρήτης είναι μια συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε, είτε είστε λάτρης της ελληνικής κουζίνας είτε απλά αναζητάτε κάτι νέο και γευστικό. Ο Ανδρέας Λαγός, με τη μοναδική του προσέγγιση στη μαγειρική, μας προσφέρει μια συνταγή που δεν είναι μόνο νόστιμη, αλλά και γεμάτη από την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Κρήτης. Δοκιμάστε την και απολαύστε την εμπειρία της ελληνικής γαστρονομίας στο έπακρο!

Monomaxos News
Monomaxos Newshttps://monomaxos.gr
Monomaxos Ενημερωθείτε με τα τελευταία νέα, εμπεριστατωμένα άρθρα και αναλύσεις. Η αξιόπιστη πηγή σας για ποιοτικό περιεχόμενο στην Ελλάδα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοφιλέστερο