Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ένας άνδρας βρέθηκε στο εδώλιο κατηγορούμενος για επίθεση στη σύζυγό του, μετά από μια βραδινή έξοδο με φίλους. Η σύζυγος του είχε κλειδώσει την εξώπορτα του διαμερίσματός τους, γεγονός που προκάλεσε την οργή του.
Το επεισόδιο συνέβη το Σάββατο, 13 Οκτωβρίου, στο σπίτι του ζευγαριού. Ο άνδρας, επιστρέφοντας από μια έξοδο όπου είχε καταναλώσει αλκοόλ, βρέθηκε εκτός εαυτού όταν διαπίστωσε ότι η πόρτα του σπιτιού ήταν κλειδωμένη. Θεώρησε ότι η σύζυγός του τον προσέβαλε, καθώς τον άφησε έξω λόγω της καθυστερημένης επιστροφής του.
Η γυναίκα, καταθέτοντας στο δικαστήριο, περιέγραψε πώς όλα ξεκίνησαν όταν εκείνη είχε κλειδώσει την πόρτα και πήγε για ύπνο, χωρίς να γνωρίζει αν θα γυρίσει ο σύζυγός της. «Τα μεσάνυχτα τον άκουσα να χτυπάει και του άνοιξα. Μόλις μπήκε, ξεκίνησε ένας μεγάλος καβγάς που ανησύχησε τους γείτονες, με αποτέλεσμα μια γειτόνισσα να κατέβει για να δει τι συμβαίνει και να ειδοποιήσει την αστυνομία», είπε.
Η γυναίκα ανέφερε ότι ο σύζυγός της αντέδρασε με επιθετικότητα, φωνάζοντας και απειλώντας την. «Φώναζε ότι δεν είχα δικαίωμα να τον κλείσω έξω από το σπίτι. Με έπιασε δυνατά από τα χέρια και μου όρμησε. Τρόμαξα πολύ, ίσως να ήταν λάθος που τον κλείδωσα έξω», πρόσθεσε.
Αξιοσημείωτο είναι ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που υπήρξε καβγάς μεταξύ τους. Η γυναίκα αποκάλυψε ότι ο σύζυγός της έχει παθολογική ζήλια, η οποία ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες, όταν διαπίστωσε ότι είχε τοποθετήσει κοριό στο σπίτι για να παρακολουθεί τις συνομιλίες της. «Από τότε άρχισαν οι καβγάδες», σημείωσε.
«Ήθελα να κοιμηθώ και είχε κλειδώσει την πόρτα»
Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι εκνευρίστηκε όταν βρήκε κλειδωμένη την πόρτα. «Βγήκα με φίλους μετά τη δουλειά και ήπια λίγο παραπάνω. Όταν γύρισα και είδα την πόρτα κλειδωμένη, νευρίασα πολύ. Δεν έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Οι γείτονες κατέβηκαν γιατί άκουσαν φωνές και νόμιζαν ότι συνέβη κάτι σοβαρό», είπε.
Το δικαστήριο αποφάσισε να κρίνει ένοχο τον άνδρα για ενδοοικογενειακή απειλή και του επέβαλε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, με τριετή αναστολή.