17 C
Athens
Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου, 2024
ΑρχικήΣυνταγές ΔιαφορέςΗ απίθανη μηλόπιτα του Πέτρου Συρίγου: Θα σας αφήσει άφωνους!

Η απίθανη μηλόπιτα του Πέτρου Συρίγου: Θα σας αφήσει άφωνους!

Η μηλόπιτα είναι αμερικανική, σωστά; Υπάρχει μάλιστα μια φράση που αναφέρεται στην αυθεντικότητα του γλυκίσματος αυτού, λέγοντας ότι είναι «τόσο αυθεντικά αμερικανικό όσο η μηλόπιτα». Ωστόσο, ήρθε η ώρα να ανατρέψουμε αυτόν τον καθιερωμένο μύθο!

Αν και οι Αμερικανοί έχουν γίνει οι κύριοι καταναλωτές της μηλόπιτας, οι ρίζες της συγκεκριμένης συνταγής βρίσκονται στην Αγγλία. Μια από τις παλαιότερες αναφορές στη μηλόπιτα εντοπίζεται στο «The Forme of Cury» του 1390, όπου αναφέρεται ως «Tartys in Applis» (τάρτα μήλου). Στην αρχαία αυτή συνταγή, η γέμιση τοποθετείται σε μια ζυμαρένια «θήκη» που δεν καταναλώνεται και μάλιστα δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη.

Ευτυχώς, η σύγχρονη μηλόπιτα δεν είναι μόνο νόστιμη, αλλά η εξωτερική της κρούστα είναι επίσης απολαυστική και η γέμιση είναι αρκετά γλυκιά ώστε να σερβίρεται ως επιδόρπιο. Σήμερα, η μηλόπιτα σερβίρεται ζεστή, συχνά με μια μπάλα παγωτού, προσφέροντας μια υπέροχη γευστική εμπειρία.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ
5 μήλα
250 γρ βούτυρο
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη ακατέργαστη
5 αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
2 κ.τ.σ. κονιάκ
1 βανίλια
1/2 κ.τ.γ κανέλα
1/2 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
500 γρ. φαρίνα
1 κ.τ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑ
Αρχικά, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Στη συνέχεια, αλείφουμε μια αποσπώμενη βάση με λίγο βούτυρο και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε 6 φέτες, τις οποίες τοποθετούμε στη βάση. Πασπαλίζουμε με κανέλα. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο για περίπου 6 λεπτά. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, ακολουθούμενα από τη βανίλια, την κανέλα και το αλάτι. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το γάλα και το αλεύρι, και στο τέλος προσθέτουμε τα καρύδια. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τα μήλα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα.

Αφήνουμε τη μηλόπιτα να κρυώσει για 10 λεπτά πριν την αναποδογυρίσουμε. Σερβίρουμε ζεστή, συνοδευόμενη από παγωτό. Η μηλόπιτα μας είναι έτοιμη, γεμάτη άρωμα και γεύση, ιδανική για να την μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας. Αυτή η εύκολη συνταγή δεν απαιτεί ιδιαίτερες μαγειρικές γνώσεις, αλλά η γεύση της θα σας κάνει να νιώσετε σαν να έχει παρασκευαστεί από επαγγελματίες ζαχαροπλάστες!


Monomaxos News
Monomaxos Newshttps://monomaxos.gr
Monomaxos Ενημερωθείτε με τα τελευταία νέα, εμπεριστατωμένα άρθρα και αναλύσεις. Η αξιόπιστη πηγή σας για ποιοτικό περιεχόμενο στην Ελλάδα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοφιλέστερο