Καλλιτέχνης χρησιμοποίησε Τεχνητή Νοημοσύνη για να δημιουργήσει την πιο ρεαλιστική απεικόνιση της Παναγίας σε εφηβική ηλικία, πριν από τη γέννηση του Ιησού.
Ο Miguel Ángel Omaña Rojas, ένας ειδικός τεχνολογίας από το Μεξικό, αφιέρωσε εβδομάδες μελετώντας την αρχαία εικόνα της Παναγίας της Γουαδελούπης, προσπαθώντας να αναδημιουργήσει το πρόσωπό της με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης.
Η Παναγία της Γουαδελούπης είναι ένας σημαντικός καθολικός τίτλος που αποδίδεται στη Μαρία, τη μητέρα του Ιησού. Η εικόνα της συνδέεται με μια μυστηριώδη υπερφυσική εμφάνιση που είχε σε έναν αγρότη, τον Χουάν Ντιέγκο, πριν από περισσότερα από 700 χρόνια στο Μεξικό.
Ο Rojas ανέλυσε προσεκτικά τα χαρακτηριστικά του προσώπου της Παναγίας, όπως την έκφραση και τον τόνο του δέρματος, προκειμένου να αποτυπώσει τις εκφράσεις της με ρεαλισμό. Χρησιμοποίησε προηγμένα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης, τα οποία είχαν προγραμματιστεί να αναγνωρίζουν ανθρώπινα πρόσωπα και σώματα, για να δημιουργήσει εικόνες που φαίνονται ζωντανές.
Σύμφωνα με τον Rojas, «Αυτή είναι η πιο πιστή προσέγγιση που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα μέσω της τεχνητής νοημοσύνης».
Οι Καθολικοί πιστεύουν ότι η Παναγία άφησε μια θαυματουργή εικόνα στον μανδύα του Χουάν Ντιέγκο από ίνες κάκτου, η οποία διατηρείται στη Βασιλική της Παναγίας της Γουαδελούπης στην Πόλη του Μεξικού. Στην εικόνα, η Μητέρα Μαρία απεικονίζεται με χρυσές ακτίνες φωτός να λάμπουν πίσω της, που συμβολίζουν τον ήλιο.
Ο ειδικός τεχνολογίας δήλωσε ότι η ανακατασκευή του προσώπου της Παναγίας προήλθε από μια μυστηριώδη εμφάνιση που είχε σε ένα κομμάτι ύφασμα, γεγονός που προσθέτει μια ακόμη διάσταση στην ιστορία της.
Δείτε τις εικόνες: