10.9 C
Athens
Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου, 2024
ΑρχικήCeleb News & ΚουτσομπολιάΜοναδικά μελομακάρονα με σοκολάτα: Η απλή συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Μοναδικά μελομακάρονα με σοκολάτα: Η απλή συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Μελομακάρονα με σοκολάτα

Μελομακάρονα με σοκολάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Αυτή η εύκολη συνταγή προσφέρει μια σοκολατένια παραλλαγή του αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού, που θα ενθουσιάσει τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγάλους.

Υλικά για μελομακάρονα με σοκολάτα

Για το μείγμα

  • 120 γρ. ηλιέλαιο
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. κονιάκ
  • 100 γρ. χυμός φρέσκου πορτοκαλιού
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • Ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
  • 450 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. τρούφα

Για το σιρόπι

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. νερό
  • 200 γρ. μέλι θυμαρίσιο
  • 1/2 λεμόνι (ακέρωτο)
  • Αλεσμένο φυστίκι Αιγίνης ή καρύδι

Για τη γέμιση

150 γρ. σοκολάτα σταγόνες
150 γρ. χοντροκομμένο καρύδι ή φυστίκι Αιγίνης

Για την επικάλυψη

100 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
1 κ.γ. ηλιέλαιο

Εκτέλεση της συνταγής

Για το μείγμα

  • Στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα μπαχαρικά.
  • Ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα για λίγα λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ.
  • Σε ένα μπολ, βάζουμε τις σταγόνες σοκολάτας και τα καρύδια.
  • Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και την προσθέτουμε στο μείγμα.
  • Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε το αλεύρι και την τρούφα και ανακατεύουμε απαλά, χωρίς να ζυμώσουμε πολύ.
  • Η ζύμη θα πρέπει να είναι λαδερή και απαλή.

Για τη γέμιση

  • Παίρνουμε μια ποσότητα ζύμης ίση με καρύδι και πλάθουμε μπαλάκια. Δημιουργούμε μια βαθούλωμα στη ζύμη και γεμίζουμε με τις σταγόνες σοκολάτας και το καρύδι.
  • Κλείνουμε το μπαλάκι και του δίνουμε σχήμα.
  • Τοποθετούμε τα μελομακάρονα σε λαμαρίνες με την ένωση προς τα κάτω.
  • Ελαφρά, κάνουμε σχέδια με πιρούνι στην επιφάνεια. Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C στον αέρα, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
  • Αφήνουμε τα μελομακάρονα να κρυώσουν εντελώς.

Για το γαρνίρισμα

  • Περιχύνουμε τα μελομακάρονα με τη λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο καρύδι ή φυστίκι Αιγίνης.
  • Δείτε πώς να λιώσετε σωστά τη σοκολάτα.
Monomaxos News
Monomaxos Newshttps://monomaxos.gr
Monomaxos Ενημερωθείτε με τα τελευταία νέα, εμπεριστατωμένα άρθρα και αναλύσεις. Η αξιόπιστη πηγή σας για ποιοτικό περιεχόμενο στην Ελλάδα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοφιλέστερο