Ο σολομός με κρούστα από σουσάμι είναι ένα εξαιρετικό κυρίως πιάτο που συνδυάζει τραγανή υφή εξωτερικά και μαλακή σάρκα εσωτερικά. Είναι εύκολο στην παρασκευή του και μπορείτε να το ετοιμάσετε στο air fryer, έτοιμο σε λιγότερο από μισή ώρα.
Αυτό το ψάρι είναι ιδανικό για πολλές συνταγές και είναι πλούσιο σε ωμέγα 3, κάνοντάς το μια υγιεινή επιλογή. Μπορείτε να το απολαύσετε σε αυτή τη γευστική συνταγή, που συχνά συναντάται σε διάφορες έθνικ κουζίνες, όπου αρωματίζεται με σάλτσα σόγιας ή teriyaki. Αν σας αρέσουν οι συνδυασμοί γεύσεων, μπορείτε να πειραματιστείτε με πιο έντονες γεύσεις. Εν ολίγοις, ο σολομός με κρούστα από σουσάμι είναι γρήγορος, εύκολος και νόστιμος, ιδανικός για ένα δείπνο ή ένα κυριακάτικο μεσημεριανό γεύμα. Θέλετε να τον δοκιμάσετε μαζί μας;
Υλικά
4 φέτες σολομού
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Χυμό από ένα λεμόνι
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο μαϊντανό
Σουσάμι
www.fattoincasadabenedetta.it
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα. Αλείφουμε τις φέτες σολομού με το μίγμα και τις πασπαλίζουμε με άφθονο σουσάμι. Τοποθετούμε τις δύο πρώτες φέτες στον air fryer με χαρτί ψησίματος και μαγειρεύουμε στους 180°C για 15-20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τις υπόλοιπες φέτες. Σερβίρουμε τον σολομό διακοσμώντας με φέτες λεμονιού και φρέσκο κρεμμυδάκι.
Μπορούμε επίσης να μαγειρέψουμε φιλέτα τόνου ή ξιφία με την ίδια διαδικασία και να δημιουργήσουμε παραλλαγές ανάλογα με τις προτιμήσεις μας, όπως για παράδειγμα με ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης. Καλή απόλαυση.