Ο Βασίλης Βλαχόπουλος αναλύει τα ισχυρά επιχειρήματα του Άρη ενόψει της προσεχούς μεταγραφικής περιόδου, όπου η προσοχή έχει στραφεί σε δύσκολες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών.
Η ιδιοκτησία του Άρη φαίνεται να έχει μια ιδιαίτερη έλξη για την αγορά παικτών που δεν βρίσκονται στην κορυφή της αξίας τους. Αυτή η στρατηγική μοιάζει με προσωπικό στοίχημα, καθώς η ομάδα δεν διστάζει να δοκιμάσει την τύχη της στην αγορά, προκαλώντας έτσι εκπλήξεις. Πρόκειται για θάρρος και όχι θράσος, καθώς ο Άρης προσπαθεί να αναβαθμίσει την ποιότητα της ομάδας του και να ενισχύσει την εικόνα του συλλόγου, προσεγγίζοντας ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου. Παρά την έλλειψη μεγάλων οικονομικών πόρων σε σύγκριση με άλλες ομάδες, οι «κίτρινοι» προβάλλουν τις περιπτώσεις παικτών που αναγεννήθηκαν ή ανέπτυξαν την καριέρα τους μέσω του Άρη.
Από το καλοκαίρι του 2018, έχουν περάσει από την ομάδα ποδοσφαιριστές όπως ο Μπρούνο Γκάμα, ο Χαβιέρ Ματίγια, ο Γιάννης Φετφατζίδης και ο Λούκας Σάσα, οι οποίοι θεωρούνταν «τελειωμένοι» αλλά συνεχίζουν να παίζουν ποδόσφαιρο. Η λίστα αυτή περιλαμβάνει και άλλους παίκτες που έχουν κάνει σημαντική καριέρα.
Αξιοσημείωτες περιπτώσεις είναι επίσης οι Ματέο Γκαρσία και Λουίς Πάλμα, που ήταν άγνωστοι για πολλούς. Ο Γκαρσία έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση στην παρθενική του σεζόν, ενώ ο Πάλμα «έπεισε» τη Σέλτικ να επενδύσει περίπου 4 εκατ. ευρώ για την απόκτηση μέρους των δικαιωμάτων του. Σύντομα, στην ίδια λίστα θα προστεθεί και ο Κλείτον Ντιαντί, εφόσον παραμείνει προσηλωμένος στην πρόοδο του.
Η ικανότητα του Άρη να «αφυπνίζει» παίκτες είναι ένα από τα κύρια επιχειρήματά του, με διαδικασία που διαρκεί περίπου επτά χρόνια. Παρά τις αποτυχημένες επιλογές που οδήγησαν σε σπατάλη χρημάτων, αυτά τα λάθη προσφέρουν πολύτιμα διδάγματα. Όταν το ποσοστό επιτυχίας σε μια μεταγραφική περίοδο ξεπερνά το 40%, η ατμόσφαιρα είναι γιορτινή.
Σημαντικές είναι οι συνεντεύξεις του Λορέν Μορόν, οι οποίες ενισχύουν την επιχειρηματολογία του Άρη ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Γενάρη. Ο Ισπανός επιθετικός είχε βυθιστεί στην κατάθλιψη κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Μπέτις, αλλά ο Άρης του έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία. Ο Μορόν, παρά τις αμφιβολίες του, επέλεξε τον Άρη και έχει μιλήσει για την ποδοσφαιρική του αναγέννηση.
Στο τέλος της τρέχουσας σεζόν, η θέση του Μορόν αναμένεται να καλυφθεί από τον Μανού Γκαρθία, ο οποίος προτού έρθει στον Άρη έπαιζε στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας. Παρά την επένδυση που έγινε για την απόκτηση του, καμία ομάδα από την La Liga δεν τον προσέγγισε. Ο Άρης, όμως, το έκανε και τώρα απολαμβάνει τους καρπούς αυτής της επιλογής. Αντίστοιχα, ο Χοσέ Σιφουέντες από το Εκουαδόρ είχε επίσης μια περίοδο αδράνειας πριν ανακάμψει με τον Άρη, αποδεικνύοντας ότι η ομάδα έχει τη δυνατότητα να αναδείξει ταλέντα.
Αυτές οι περιπτώσεις είναι κρίσιμες για την επιχειρηματολογία του Άρη στην προσπάθειά του να αποκτήσει παίκτες με στόχο την αύξηση της ποιότητας της ομάδας. Οι πρώτες επιλογές αφορούν παίκτες που είναι αναγνωρίσιμοι και οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ των «κίτρινων». Ιδιαίτερα, η αναζήτηση κεντρικού αμυντικού και ακραίου επιθετικού αναμένεται να απαιτήσει σημαντικές επενδύσεις. Ωστόσο, ο Άρης διαθέτει μια σειρά από φακέλους με ποδοσφαιριστές που έχουν αναγεννηθεί ποδοσφαιρικά, όπως ο Λορέν Μορόν.