12 C
Athens
Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου, 2024
ΑρχικήCeleb News & ΚουτσομπολιάΓρήγορη συνταγή για τραγανές δίπλες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Γρήγορη συνταγή για τραγανές δίπλες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά για τις δίπλες

  • 3 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 1 κ.γ. σόδα (στην άκρη ενός κουταλιού γλυκού)
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το τηγάνισμα

Για το μέλωμα

  • 500 γρ. θυμαρίσιο μέλι
  • 1 φλ. νερό
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. γαρύφαλλο
  • ψιλοκομμένη καρυδόψιχα

Με μόλις 30 λεπτά προετοιμασίας και 3 λεπτά μαγειρέματος, μπορείτε να απολαύσετε τις πιο τραγανές δίπλες. Αυτή η συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου θα γεμίσει το σπίτι σας με αρώματα Χριστουγέννων.

Εκτέλεση

  • Αρχικά, χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών.
  • Στα ασπράδια προσθέτουμε το αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματίσουν σφιχτές κορυφές (μεσαία ταχύτητα).
  • Στους κρόκους προσθέτουμε τη βανίλια και τους χτυπάμε με μίξερ χειρός για 5 λεπτά, μέχρι να ασπρίσουν και να αποκτήσουν ευχάριστη μυρωδιά.
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε τους κρόκους στα ασπράδια και προσθέτουμε τη σόδα.
  • Χτυπάμε το μείγμα για 5 λεπτά, ώστε να αφρατέψει καλά, όπως αναφέρει το argiro.gr.
  • Προσθέτουμε τα 2/3 του αλευριού και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουμε έναν πηχτό χυλό.
  • Λαδώνουμε τα χέρια μας και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι σταδιακά.
  • Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας.
  • Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  • Ανοίγουμε την ζύμη σε πολύ λεπτό φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια.
  • Κόβουμε το φύλλο σε μακρόστενα κομμάτια, περίπου 20×15 εκατοστά.
  • Αφού κόψουμε όλα τα κομμάτια, τα αφήνουμε πάνω σε μια πετσέτα μέχρι να τα τηγανίσουμε.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα.
  • Τηγανίζουμε τα κομμάτια ένα ένα. Όταν αρχίσουν να φουσκώνουν στην επιφάνεια, μετά από 30 δευτερόλεπτα, τα ρολάρουμε με τη βοήθεια δύο πιρουνιών.
  • Αφήνουμε τις δίπλες να ροδίσουν και στη συνέχεια τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.

Για το μέλωμα

  • Αραιώνουμε το μέλι με 1 φλ. νερού και περιχύνουμε τις δίπλες προσεκτικά για να μελωθούν ομοιόμορφα.
  • Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα καρύδια και κανέλα με γαρύφαλλο.
Monomaxos News
Monomaxos Newshttps://monomaxos.gr
Monomaxos Ενημερωθείτε με τα τελευταία νέα, εμπεριστατωμένα άρθρα και αναλύσεις. Η αξιόπιστη πηγή σας για ποιοτικό περιεχόμενο στην Ελλάδα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοφιλέστερο