Ο Πάνος Δημάκης, γνωστός ως «Το Γεράκι» από το τηλεπαιχνίδι «The Chase» του MEGA, μοιράστηκε στιγμές από την παιδική του ηλικία σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Buongiorno» με τη Νάνσυ Νικολαΐδου. Ο Δημάκης αποκάλυψε ότι με τα κέρδη του από τα τηλεπαιχνίδια κατάφερε να αποκτήσει το πρώτο του σπίτι, επισημαίνοντας ότι «τα περισσότερα χρήματα ήρθαν από το “Θησαυροφυλάκιο”».
Στη διάρκεια της συνέντευξης, ο Πάνος ανέφερε: «Δεν ήμουν παιδί-θαύμα, ήμουν… φυτό. Δεν ήμουν ο καλύτερος μαθητής της τάξης, αλλά ήμουν ο καλύτερος από τα αγόρια. Σήμερα, οι άνθρωποι προτιμούν τη γρήγορη πληροφόρηση που προσφέρει το Internet, ενώ στα δικά μου χρόνια υπήρχε μόνο η… κοκκινοσκουφίτσα». Σημείωσε επίσης ότι απολαμβάνει την αναγνώριση του κόσμου στον δρόμο, που τον αναγνωρίζει ως το «Γεράκι» και πως το Chase είναι εθιστικό και διασκεδαστικό, χωρίς να κοροϊδεύει τους παίκτες.
Ο Πάνος Δημάκης, εκτός από την τηλεοπτική του παρουσία, έχει εργαστεί ως μεταφραστής στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004 και έχει μεταφράσει έργα από τα Αγγλικά και τα Ιταλικά. Αξιοσημείωτο είναι ότι έχει επαναμεταφράσει το έργο «Ο Καπετάν Μιχάλης» του Νίκου Καζαντζάκη από τα Ελληνικά στα Αγγλικά, αναθεωρώντας την αρχική μετάφραση του 1955.
Επιπλέον, ο Δημάκης έχει εργαστεί ως επιμελητής στο φιλολογικό τμήμα των Εκδόσεων Καζαντζάκη και έχει συμμετάσχει στις αφιερωματικές εκθέσεις του Μουσείου Μπενάκη για τον Καζαντζάκη. Διατηρεί επίσης μεταφραστικό γραφείο που ειδικεύεται σε οικονομικά και νομικά κείμενα. Διδάσκει επαγγελματικά Αγγλικά και Ισπανικά, μιλώντας συνολικά οκτώ γλώσσες, και έχει εκδώσει δύο βιβλία γλωσσολογικού ενδιαφέροντος.
Αναφερόμενος στην είσοδό του στο The Chase, ο Πάνος εξήγησε: «Είχα συμμετάσχει σε πολλά τηλεπαιχνίδια, ίσως περισσότερα από δέκα. Δεν είχα κάποιο ψώνιο με την τηλεόραση, αλλά ήθελα να δοκιμάσω τις γνώσεις μου και να κερδίσω έπαθλα». Ο ίδιος δεν δήλωσε συμμετοχή, καθώς «με βρήκανε» και πρόσθεσε ότι το ψευδώνυμο «Γεράκι» το επέλεξε λόγω της ευστροφίας και της ταχύτητας του ζώου.
Ο Δημάκης περιέγραψε το κλίμα στα γυρίσματα ως εκπληκτικό και τόνισε τη σχέση σεβασμού που έχει με τους άλλους Chasers, λέγοντας: «Αν οι παίκτες χάσουν, δεν θα χαρώ, αλλά αν κερδίσουν, είναι μεγάλη μου η χαρά». Μάλιστα, παραδέχτηκε ότι του αρέσει να «ψαρώνει» τους παίκτες στην αρχή του παιχνιδιού και ότι έχει μια προτίμηση στον δεύτερο γύρο.
Σχετικά με τα βιβλία του, δήλωσε ότι έχει γράψει τρία και το πρώτο του μυθιστόρημα, «Δεκαεπτά κλωστές», μεταφέρεται σε σενάριο από τη Μιρέλλα Παπαοικονόμου, βασισμένο σε μια αληθινή ιστορία εγκλήματος. Στην παιδική του ηλικία, είχε την συνήθεια να ξεκοκαλίζει εγκυκλοπαίδειες και θυμάται ότι τον γοήτευε η γλώσσα, φτάνοντας στο σημείο να δημιουργήσει τη δική του διάλεκτο, την SPEYTH, που σημαίνει ποτάμι.
Ο Πάνος Δημάκης είναι ένας άνθρωπος πολυδιάστατος, που συνδυάζει τη γνώση με τη δημιουργικότητα και την αγάπη για τη γλώσσα, αποδεικνύοντας ότι οι παιδικές του επιθυμίες και η λαχτάρα του για μάθηση τον οδήγησαν σε μια επιτυχημένη καριέρα.