8.4 C
Athens
Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕνδιαφέρον Θέματα«Αντίδραση του γιατρού της Γαύδου: «Η δημόσια υγεία και ασφάλεια δεν είναι...

«Αντίδραση του γιατρού της Γαύδου: «Η δημόσια υγεία και ασφάλεια δεν είναι παιχνίδι»»

Η υπόθεση της Γαύδου έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση, καθώς ο γιατρός που πριν από περίπου δύο μήνες είχε αναφέρει περιπτώσεις γαστρεντερίτιδας λόγω μόλυνσης στο πόσιμο νερό του νησιού, απομακρύνθηκε τελικά από τα καθήκοντά του. Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Κανδάνου εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία περιγράφουν τις δύσκολες συνθήκες εργασίας τους και αναφέρουν ότι η δήμαρχος αποφάσισε να μετακινήσει τον μόνιμο ιατρό της Γαύδου, Βασίλη Αμβροσιάδη, επειδή τόλμησε να αναφερθεί στην επιδημία γαστρεντερίτιδας, κατηγορώντας ουσιαστικά τη δημοτική αρχή.

Ο γιατρός, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, τόνισε: «Δεν παίζουμε με τη δημόσια υγεία και δημόσια ασφάλεια. Το πόρισμα αναφέρεται στη γεώτρηση που τροφοδοτεί με νερό το Σαρακήνικο, τον Άγιο Ιωάννη και το λιμάνι, ενώ η δήμαρχος υποστηρίζει ότι αυτό το νερό δεν είναι πόσιμο. Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε αν αυτό το νερό χρησιμοποιείται για μαγείρεμα, πλύσιμο πιάτων, ποτηριών, φρούτων και λαχανικών, ή ακόμα και για ντους.» Σημείωσε επίσης ότι οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας που τον κάλεσαν τον ενημέρωσαν ότι υπάρχει ανησυχία σε επίπεδο υπουργείου.

Ο κ. Αμβροσιάδης διευκρίνισε ότι οι σχέσεις του με τη δήμαρχο ήταν τεταμένες από την αρχή της θητείας του. «Εάν κάποιος δεν της άρεσε, μπορεί να του κόψει το ρεύμα ή το νερό», κατήγγειλε.

Η δήλωση της δημάρχου

Από την πλευρά της, η δήμαρχος Γαύδου, Λίλιαν Στεφανάκη, αντέτεινε ότι οι αναλύσεις που επικαλούνται οι γιατροί αφορούν δείγματα από περιοχές που δεν χρησιμοποιούνται για πόσιμο νερό. «Τον Αύγουστο, όταν υπήρξε έξαρση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στο νησί μας, εστάλησαν δείγματα στα μικροβιολογικά εργαστήρια του Νοσοκομείου Χανίων και του ΕΟΔΥ. Το κοινό αποτέλεσμα ήταν… νοροϊός, δηλαδή ιογενής γαστρεντερίτιδα! Οι υγειονομικές συνθήκες σε ορισμένα σημεία της Γαύδου οδήγησαν στην εξάπλωση της νόσου, και… ο νοών νοείτω.» Επιπλέον, τόνισε ότι η πλειοψηφία των κατοίκων της Γαύδου πίνει εμφιαλωμένο νερό, καθώς το νερό του νησιού έχει υψηλή αγωγιμότητα.

«Ποιος λογικός άνθρωπος θα ήθελε να φύγει από ένα απομονωμένο νησί όπως η Γαύδος, όταν η μεγαλύτερη ανησυχία των κατοίκων αφορά την υγεία τους;» διερωτήθηκε κλείνοντας η κα Στεφανάκη.

Monomaxos News
Monomaxos Newshttps://monomaxos.gr
Monomaxos Ενημερωθείτε με τα τελευταία νέα, εμπεριστατωμένα άρθρα και αναλύσεις. Η αξιόπιστη πηγή σας για ποιοτικό περιεχόμενο στην Ελλάδα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοφιλέστερο

Πρόσφατα σχόλια