«Η Σημασία της...

«Η Σημασία της Πρόληψης και της Πρώιμης Διάγνωσης για τη Βιωσιμότητα των Συστήματων Υγείας»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Περιεχόμενα

«Η Σημασία της Πρόληψης και της Πρώιμης Διάγνωσης για τη Βιωσιμότητα των Συστήματων Υγείας»

Δελφικό Οικονομικό Φόρουμ Χ: Συζήτηση για τη Βιωσιμότητα και Ανθεκτικότητα Συστήματος Υγείας

Η Συμβολή της AstraZeneca

Στο φετινό Δελφικό Οικονομικό Φόρουμ Χ, η AstraZeneca συμμετείχε με σκοπό να αναδείξει την ανάγκη στήριξης της καινοτομίας για τη δημιουργία ενός βιώσιμου και ανθεκτικού συστήματος Υγείας. Η ειδική θεματική ενότητα, με τίτλο «Building Sustainable & Resilient Health-Care Systems, Part II», περιλάμβανε συζήτηση υπό την καθοδήγηση της Προεδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου της AstraZeneca Ελλάδας και Κύπρου, Έλενας Χουλιάρα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, υπογραμμίστηκε η σημασία της διεθνούς συνεργασίας PHSSR (Partnership for Health System Sustainability and Resilience), η οποία εξετάζει την κατάσταση του Ελληνικού συστήματος Υγείας.

Οι Βασικές Αρχές της AstraZeneca

Η κυρία Χουλιάρα ανέφερε: «Στην AstraZeneca, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε αξία, επενδύοντας στη βιωσιμότητα σε όλες μας τις δράσεις – από την έρευνα και ανάπτυξη μέχρι την τελική φροντίδα των ασθενών». Αυτό αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία της εταιρείας να ενσωματώσει τη βιωσιμότητα σε κάθε πτυχή της λειτουργίας της.

Στρατηγικές για Βιώσιμη Υγεία

Ακολουθούν τρεις βασικές προτεραιότητες που ανέφερε η κυρία Χουλιάρα:

  1. Καινοτομία ως Επένδυση: Πρέπει να αντιμετωπίζεται ως στρατηγική επένδυση στην υγεία των ασθενών και στην κοινωνική ευημερία. Φαρμακευτική καινοτομία προάγει την οικονομική αποδοτικότητα με σημαντικά οφέλη που περιλαμβάνουν τη μειωμένη νοσηρότητα και την επιτυχέστερη διαχείριση των χρόνιων παθήσεων.

  2. Διαγνωστικά και Θεραπευτικά Πρωτόκολλα: Η εφαρμογή τους σε όλες τις παθήσεις, σε συνδυασμό με τα μητρώα ασθενών και τις ψηφιακές λύσεις υγείας, υπόσχεται να ενισχύσει την βιωσιμότητα του συστήματος Υγείας.

  3. Προγράμματα Πρόληψης και Έγκαιρης Διάγνωσης: Η χώρα έχει σημειώσει πρόοδο στον τομέα αυτό, και η έμφαση σε πρωτοβουλίες πρόληψης θα μπορούσε να αποφέρει μελλοντική εξοικονόμηση, άμεσα και έμμεσα, για το ελληνικό σύστημα Υγείας.

Με αυτές τις στρατηγικές, μπορεί να βελτιωθεί τόσο η υγεία των ασθενών όσο και η αποδοτικότητα του συστήματος. Η AstraZeneca υποστηρίζει τη συνεχιζόμενη μελέτη PHSSR, εστιάζοντας στις χρόνιες παθήσεις και επιβεβαιώνει τη θέση της Ελλάδας ως πρωτοπόρου σε αυτή τη διεθνή πρωτοβουλία.

Σημαντικά Στοιχεία της Συζήτησης

Η κυρία Χουλιάρα ανέφερε τη δήλωση του Υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος επιβεβαίωσε την πρόθεση να εξεταστεί η ένταξη της εξέτασης κρεατινίνης στο πρόγραμμα προληπτικών καρδιολογικών εξετάσεων. Ο Υπουργός τόνισε πως η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση είναι ζωτικής σημασίας, δεδομένου ότι υπολογίζεται πως 1 εκατομμύριο Έλληνες πάσχουν από Χρόνια Νεφρική Νόσο, με το 80% αυτών να παραμένει αδιάγνωστοι.

Οι Συμμετέχοντες στο Πάνελ

Η συζήτηση περιλάμβανε επίσης τους συμμετέχοντες:

  • Κώστας Αθανασάκης: Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
  • Ιωάννης Τσίμαρης: Βουλευτής Ιωαννίνων και κοινοβουλευτικός υπεύθυνος για τον τομέα Υγείας, ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Η συζήτηση συντονίστηκε από τη δημοσιογράφο Αντριάνα Παρασκευοπούλου, προσφέροντας βαθιές αλληλεπιδράσεις και εποικοδομητικές προτάσεις για το μέλλον του ελληνικού συστήματος Υγείας.

Σημαντικά Θέματα Ή Καταστάσεις

  • Η εξαγγελία της κυβέρνησης για την επέκταση του επιδόματος κώφωσης, αποτελώντας μία σημαντική κοινωνική παρέμβαση.
  • Θέματα σχετικά με τον αιφνίδιο καρδιακό θάνατο και τα φάρμακα που αυξάνουν τον κίνδυνο, καθώς και η κλιμακωση της μικροβιακής αντοχής που έχει σοβαρές επιπτώσεις στην παγκόσμια υγεία.

Με αυτές τις δράσεις και τις συνεχείς προσπάθειες της AstraZeneca, η προσδοκία είναι ότι θα επιτευχθεί ένα πιο ανθεκτικό και βιώσιμο σύστημα Υγειάς για όλους τους πολίτες.

RankFlows

Step 1

Book a demo

Fill out the form below, and we will be in touch shortly.