Το TasteAtlas δημοσίευσε τη μηνιαία του λίστα με τα 50 καλύτερα «σκληρά τυριά» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και η Ελλάδα ξεχωρίζει με εννέα εξαιρετικά τυριά που αξίζουν προσοχής.
Στην κορυφή της λίστας, η ιταλική παρμεζάνα κατέχει την πρώτη θέση, ενώ η ελληνική γραβιέρα Νάξου και Κρήτης κατατάσσεται στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, επιβεβαιώνοντας την ποιότητα και την παράδοση των ελληνικών τυριών.
Μάλιστα, η ελληνική παρουσία είναι έντονη και στην πρώτη δεκάδα, με την κεφαλογραβιέρα να κατατάσσεται στην έβδομη θέση, το Σαν Μιχάλη στην όγδοη και η γραβιέρα Αγράφων στην ένατη θέση.
Επιπλέον, η λίστα περιλαμβάνει και άλλες ελληνικές επιλογές: το κεφαλοτύρι βρίσκεται στην 13η θέση, το μετσοβόνε στην 14η, το λαδοτύρι Μυτιλήνης στην 17η και το μελίχλωρο στην 43η θέση, αποδεικνύοντας την πλούσια ποικιλία και την εξαιρετική ποιότητα των σκληρών τυριών της Ελλάδας.