Άγιοι Ανάργυροι: Ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ για τους αστυνομικούς – Πού επικεντρώνονται οι έρευνες – Monomaxos

0
18


Ολοκληρώθηκε σήμερα (8/5), σύμφωνα με πληροφορίες του Open, η πειθαρχική έρευνα για τους αστυνομικούς που ήταν παρόντες στο Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων κατά τη διάρκεια της γυναικοκτονίας της 28χρονης από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της.

Η Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) κατά των αστυνομικών στους Αγίους Αναργύρους, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, διερευνούσε τις πειθαρχικές ευθύνες των αστυνομικών στο Αστυνομικό Τμήμα και αναμένεται να υποβληθεί την Παρασκευή στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής.

Μέσα στην ΕΔΕ «φαίνεται» πως ο αξιωματικός που έκανε την ΕΔΕ, να έχει διαπιστώσει σοβαρές πειθαρχικές ευθύνες των αστυνομικών και «ιεραρχικά» οι περισσότερες από αυτές «βαρύνουν» τον σκοπό και την υποδιοικήτρια του Αστυνομικού Τμήματος.

Το πόρισμα, στη συνέχεια, θα αποσταλεί στους Αδιάφθορους της Ελληνικής Αστυνομίας, για να συμπεριληφθεί στην έρευνα του εισαγγελέα σχετικά με τις ποινικές ευθύνες των αστυνομικών για τη γυναικοκτονία στους Αγίου Αναργύρους.

Μάλιστα, έχει ολοκληρωθεί και η ποινική έρευνα του εισαγγελέα για τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, με τις εξελίξεις τις επόμενες ημέρες να είναι ραγδαίες.

Άγιοι Ανάργυροι: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο

Στην τελική φάση έχει μπει η Ένορκη Διοικητική Εξέταση κατά των έξι αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων, σχετικά με τυχόν ευθύνες στην υπόθεση γυναικοκτονίας της 28χρονης Κυριακής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρει ο ΣΚΑΪ, οι πέντε από τους έξι έχουν καταθέσει τα απολογητικά τους υπομνήματα, ενώ αναμένεται να κάνει το ίδιο και ο τελευταίος. Πρόκειται για τον τηλεφωνητή της Άμεσης Δράσης που μιλούσε με τη νεαρή την ώρα της δολοφονίας.

Στις έγγραφες εξηγήσεις τους, οι ένστολοι, που ελέγχονται για παραλείψεις και ολιγωρίες, φαίνεται ότι επιχειρούν να αποποιηθούν ευθυνών και να τις μετακυλήσουν στους άλλους ελεγχόμενους. 

Χαρακτηριστικά, η 22χρονη αξιωματικός υπηρεσίας, απαντώντας στο γιατί δεν ενημέρωσε τον διοικητή της, επεσήμανε πως είχε ενημερώσει την επόπτρια και υποδιοικητή του Α.Τ.