Ψηφιακή κάρτα εργασίας και στις λαϊκές αγορές – Πότε θα τεθεί σε ισχύ – Monomaxos

0
15


Η πλήρης εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στις λαϊκές αγορές θα αρχίσει από την 1η Ιουλίου του 2024, σύμφωνα με νεότερη απόφαση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Την παραπάνω είδηση γνωστοποίησε η Παναττική Ομοσπονδίας Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Η ίδια Ομοσπονδία μάλιστα σημείωσε ότι «αυτή η απόφαση, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ελήφθη λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα αιτήματα της αγοράς από τους κλάδους της βιομηχανίας και του λιανεμπορίου μεταξύ αυτών και της ΠΟΣΠΛΑ».

Κάρτα Εργασίας: Από την 1η Ιουλίου

Μάλιστα απαντώντας στα σχετικά αιτήματα των εκπροσώπων των κλάδων της αγοράς το υπουργείο ανέφερε, ότι πλέον θα έχουν όλοι τον απαιτούμενο χρόνο για να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του σύνθετου αυτού και πολυεπίπεδου έργου και να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να συγχρονιστούν με το νέο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη ΙΙ που θα λειτουργήσει από την 1η Ιουλίου.

Η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στους συγκεκριμένους κλάδους μεταξύ αυτών και οι λαϊκές αγορές συνδέεται με την λειτουργία του Εργάνη ΙΙ, για να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων καθώς θα είναι δυνατή και η απολογιστική καταχώρηση στο σύστημα τυχόν τροποποιήσεων ωραρίου και των υπερωριών.

Google News