Την ενοχή του οδηγού για την παράσυρση του Ιάσονα Λαλαούνη έξω από τη Βουλή πρότεινε ο εισαγγελέας – Monomaxos

0
24


Την ενοχή του οδηγού του υπηρεσιακού αυτοκινήτου της Ντόρας Μπακογιάννη, ο οποίος παρέσυρε με το όχημά του και σκότωσε έξω από τη Βουλή τον Μάρτιο του 2021 τον 22χρονο φοιτητή Ιάσονα Λαλαούνη, πρότεινε ο εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών.

Όπως σημείωσε ο εισαγγελικός λειτουργός ο κατηγορούμενος «δεν επέδειξε την απαιτούμενη προσοχή και με αυτή του την αμέλεια προκάλεσε το θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη.

Ο κατηγορούμενος οδηγούσε με απερισκεψία και χωρίς την απαιτούμενη προσοχή. Το θύμα δεν μπόρεσε να κάνει ελιγμό και έπεσε στο όχημα που οδηγούσε ο κατηγορούμενος.

Υπήρχε νόμιμος τρόπος για να εισέλθει το όχημα στη Βουλή» σημείωσε ο εισαγγελέας με τον πατέρα του θύματος που βρισκόταν στο ακροατήριο να λέει πως : «Ναι αλλά θα έχανε τρία λεπτά και για τρία λεπτά σκότωσε το παιδί μου».

Συνεχίζοντας ο εισαγγελικός λειτουργός την αγόρευσή του χαρακτήρισε «βαρύτατη» την αμέλεια του κατηγορούμενου σημειώνοντας πως η μοτοσυκλέτα δεν είχε κανένα περιθώριο ελιγμού.

«Το όχημα που οδηγούσε ο κατηγορούμενος έφραξε όλο το μήκος της λωρίδας κυκλοφορίας….Και ο θανών όμως υπερέβαινε το νόμιμο όριο ταχύτητας. Υπάρχει συνυπαιτιότητα του θανόντος η οποία συνεκτιμάται στην επιμέτρηση της ποινής του κατηγορούμενου. Όμως το μεγαλύτερο ποσοστό αμέλειας βαρύνει τον κατηγορούμενο, ο οποίος παραβίασε τον ΚΟΚ με απαγορευμένη στροφή στο σημείο».

Νωρίτερα, ο κατηγορούμενος κατά στην απολογία του είπε πως: «Λυπάμαι που έφυγε ένας νέος άνθρωπος χωρίς λόγο. Μακάρι να είχα έρθει σε επικοινωνία με την οικογένειά του νωρίτερα.

Από το 2018 που υπηρετώ εγώ μπαίνουμε στην Βουλή από αυτό το σημείο και ποτέ κανείς δεν μας είπε τίποτα. Εκείνη την ημέρα η είσοδος για τη Βουλή από την Αμαλίας ήταν κλειστή λόγω συγκέντρωσης.

Μας ενημέρωσαν ότι δεν μπορούσαμε να πάμε από Κριεζώτου και να μπούμε στη Βουλή από Ακαδημίας. Ήμουν πεπεισμένος ότι η διαδρομή που έκανα δεν απαγορεύονταν. Ακόμη και σήμερα μετά το τροχαίο η οδηγία της Αστυνομίας είναι αν υπάρχει επίσημος να μπαίνει έτσι…»!

Αναφερόμενος στις συνθήκες του δυστυχήματος υποστήριξε ότι: «Μας έδωσε προτεραιότητα ένας ταξιτζής βγάλαμε φλας και μπήκαμε προοδευτικά. Προσέκρουσε πάνω μας κάτι και η σύγκρουση ήταν σφοδρή, βγήκαμε έξω και είδαμε μια μηχανή διαλυμένη. Πήγαμε κατευθείαν στον άνθρωπο, πήραμε το 166, δεν εγκαταλείψαμε, δεν φύγαμε.

Ρωτήσαμε αν μπορούσαμε να δώσουμε αίμα και μας είπαν όχι…Κρίμα έφυγε ένας νέος άνθρωπος, μακάρι να είχα τη δύναμη να επικοινωνήσω νωρίτερα με την οικογένεια. Είμαι και εγώ πατέρας και δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς τον γιο μου. Δεν μπορώ να φανταστώ τι περνάνε αυτοί οι άνθρωποι».

Το δικαστήριο αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του αύριο.

Google News