Δεν μπορεί να υπάρξει καλοκαίρι χωρίς τον παραδοσιακό καγιανά. Είναι ένα πιάτο που ταιριάζει τέλεια για πρωινό, αλλά και για μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα.
Συστατικά
- 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 5 αυγά
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε ροδέλες
- ρίγανη κατά προτίμηση
- αλάτι
- πιπέρι
- 150 γρ. τριμμένη φέτα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και ζέσταίνε το. Στη συνέχεια, πρόσθεσε τις πιπεριές και σοτάρισε τις μέχρι να μαλακώσουν.
- Μετά, πρόσθεσε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τις ντομάτες. Ανακάτεψε καλά και άφησέ τα να βράσουν για περίπου 10 λεπτά.
- Σε ένα μπολ, χτύπησε τα αυγά και ρίξ’ τα στο τηγάνι, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη, και συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να ψηθεί το ασπράδι των αυγών.
- Αφού είναι έτοιμο, σβήσε τη φωτιά, σέρβιρε το πιάτο και πασπάλισε από πάνω με την τριμμένη φέτα.
Φωτογραφία: iStock