11 C
Athens
Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου, 2025
ΑρχικήΟικονομικέςΣυνταγή για καγιανάδες

Συνταγή για καγιανάδες

Δεν μπορεί να υπάρξει καλοκαίρι χωρίς τον παραδοσιακό καγιανά. Είναι ένα πιάτο που ταιριάζει τέλεια για πρωινό, αλλά και για μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα.

Συστατικά

  • 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 5 αυγά
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε ροδέλες
  • ρίγανη κατά προτίμηση
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 150 γρ. τριμμένη φέτα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και ζέσταίνε το. Στη συνέχεια, πρόσθεσε τις πιπεριές και σοτάρισε τις μέχρι να μαλακώσουν.
  • Μετά, πρόσθεσε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τις ντομάτες. Ανακάτεψε καλά και άφησέ τα να βράσουν για περίπου 10 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ, χτύπησε τα αυγά και ρίξ’ τα στο τηγάνι, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη, και συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να ψηθεί το ασπράδι των αυγών.
  • Αφού είναι έτοιμο, σβήσε τη φωτιά, σέρβιρε το πιάτο και πασπάλισε από πάνω με την τριμμένη φέτα.

Φωτογραφία: iStock

Monomaxos News
Monomaxos Newshttps://monomaxos.gr
Monomaxos Ενημερωθείτε με τα τελευταία νέα, εμπεριστατωμένα άρθρα και αναλύσεις. Η αξιόπιστη πηγή σας για ποιοτικό περιεχόμενο στην Ελλάδα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοφιλέστερο

Πρόσφατα σχόλια