Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, επιχείρησε να απαντήσει με τον συνήθη τρόπο του σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η Κατερίνα Νοτοπούλου σχετικά με την ανάγκη δημιουργίας αίθουσας ανάνηψης στο ενδοσκοπικό εργαστήριο της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Θεαγένειου Νοσοκομείου.
Νέα επίθεση Γεωργιάδη στον γιατρό που φωτογραφήθηκε για να αναδείξει την κατάσταση με το… παγκάκι ανάνηψης.
Το ζήτημα αυτό εκκρεμεί εδώ και πάνω από τρία χρόνια. Ο Άδωνις Γεωργιάδης όχι μόνο δεν έδωσε μια ουσιαστική απάντηση, αλλά επιτέθηκε και στον διευθυντή της Γαστρεντερολογικής Κλινικής, Δημήτρη Τζιλβέ, ο οποίος είχε δεχθεί να φωτογραφηθεί με ασθενή που βρισκόταν ξαπλωμένος σε σιδερένιες καρέκλες του διαδρόμου, λόγω της έλλειψης ειδικού θαλάμου. Σκοπός της φωτογραφίας ήταν να αναδειχθεί το πρόβλημα και να βρεθεί λύση.
Μετά τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας, ο υπουργός Υγείας προχώρησε σε ΕΔΕ, επιτέθηκε στον γιατρό και υπήρξε παρέμβαση εισαγγελέα. Ωστόσο, τα αποτελέσματα της ΕΔΕ και της εισαγγελικής έρευνας παραμένουν άγνωστα μέχρι σήμερα.
Η Κατερίνα Νοτοπούλου επανήλθε με νέα επίκαιρη ερώτηση, ρωτώντας: «Γιατί το αίτημα για δημιουργία χώρου ανάνηψης στο ενδοσκοπικό εργαστήριο της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Θεαγένειου εκκρεμεί για πάνω από τρία χρόνια;»
Στην απάντησή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης επανέλαβε όσα είχε πει και τον περασμένο Μάιο, υποστηρίζοντας ότι σύμφωνα με τον κανονισμό του Θεαγένειου, δεν υπάρχει πρόβλεψη για αυτοτελές ενδοσκοπικό εργαστήριο, άρα και για ανεξάρτητη αίθουσα ανάνηψης. Κάλεσε επίσης τον γιατρό να μην φωτογραφίζει και να μεταφέρει τους ασθενείς σε άλλο όροφο όπου υπάρχουν κρεβάτια.
«Δεν παίζω με το ΕΣΥ και την εικόνα του, το σύστημα έχει πολλά προβλήματα, κάτι που είναι αναμενόμενο για ένα τόσο πολύπλοκο σύστημα που εξυπηρετεί 88.000 ανθρώπους καθημερινά σε 134 νοσοκομεία και 357 Κέντρα Υγείας», δήλωσε, προσθέτοντας ότι η έκθεση των προβλημάτων του συστήματος δεν βοηθά στην επίλυσή τους.
Η επίκαιρη ερώτηση και η αντίδραση του υπουργού
Στη συνέχεια, ο υπουργός επαίνεσε την ιδιωτική πρωτοβουλία και εξέφρασε τη συγκίνησή του μετά από μια πρόσφατη επίσκεψη στη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας του Θεαγένειου, η οποία είναι δωρεά της Μαριάννας Λάτση. «Αυτή η μονάδα είναι ένα κομψοτέχνημα του ΕΣΥ, συγκινήθηκα όταν την είδα», ανέφερε, χωρίς να αναφερθεί στα προβλήματα στελέχωσης που αντιμετωπίζουν άλλα τμήματα του νοσοκομείου, λόγω της χωρίς σχέδιο μεταφοράς προσωπικού.
Η απάντηση της Κατερίνας Νοτοπούλου και η υπεράσπιση των χαλιών
Η Κατερίνα Νοτοπούλου εξέφρασε την απορία της για την αγανάκτηση του υπουργού, σημειώνοντας: «Μας είπατε ότι δεν θα έπρεπε να είναι αγανακτισμένοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές, ούτε οι ασθενείς στη Θεσσαλονίκη. Πρέπει να κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί, όπως κάνουν κάποιοι συνάδελφοί σας που προτιμούν να αγοράζουν ακριβά χαλιά αντί να επενδύσουν στο δημόσιο συμφέρον».
Ο υπουργός αντέτεινε με θυμό, υπερασπιζόμενος την αγορά χαλιών από την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία είχε προκαλέσει σάλο με τις δαπάνες της. «Μην αναφέρετε το χαλί της Κεφαλογιάννη, γιατί και εσείς έχετε ξοδέψει χρήματα ως υπουργός. Είναι λαϊκίστικα αυτά τα θέματα και δεν είναι αντάξια του κοινοβουλευτισμού», δήλωσε χαρακτηριστικά.