Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2025 στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστος Γιαννούλης, εξαπέλυσε σφοδρή κριτική κατά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο κ. Γιαννούλης τόνισε ότι «για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε σε αυτόν τον τόπο, είναι απαραίτητο να υπάρχει μια εθνική συνεννόηση, όπου όλοι θα βλέπουμε την ίδια εικόνα, χωρίς αποκλίσεις». Επιπλέον, υπογράμμισε πως η κυβέρνηση έχει απομακρυνθεί από αυτή την αξιακή προσέγγιση, η οποία απαιτεί ένα ελάχιστο επίπεδο εθνικής συνεννόησης σε κρίσιμα ζητήματα, όπως η παιδεία, η δημόσια υγεία και το παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης της χώρας για τα επόμενα χρόνια.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι «αυτή είναι η έκτη φορά που η κυβέρνηση φέρνει προϋπολογισμό προς ψήφιση, και δυστυχώς, πρόκειται για έναν ακόμη προϋπολογισμό που δεν προσφέρει προοπτική, δεν έχει σαφείς στόχους και δεν εξετάζει ζητήματα που αφορούν τις επόμενες γενιές».
«Η καταψήφιση του προϋπολογισμού από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι γινάτι»
Σύμφωνα με τον κ. Γιαννούλη, «οι περισσότεροι νέοι άνθρωποι στην Ελλάδα είναι απογοητευμένοι από τον τρόπο που ασκείται η πολιτική. Αυτή ασκείται με μονομέρεια και ιδιοτέλεια, γεγονός που την καθιστά αναξιόπιστη».
Επιπλέον, ο κ. Γιαννούλης δήλωσε ότι «η καταψήφιση του προϋπολογισμού από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν είναι ούτε γινάτι ούτε πολιτικό στερεότυπο. Αντιθέτως, είναι μια έκφραση αγωνίας. Όταν η κυβέρνηση το κατανοήσει, ίσως να ωφεληθεί και η χώρα».
Νωρίτερα, απαντώντας στον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, ο κ. Γιαννούλης ανέφερε ότι «τα κυβερνητικά στελέχη προσπαθούν να ρίξουν τις ευθύνες για τα προβλήματα της χώρας στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιώντας επιχειρηματολογία που παραπέμπει στον πρώτο προϋπολογισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη το 2019, ενώ η ΝΔ κυβερνά τη χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια».
Καταλήγοντας, ο κ. Γιαννούλης τόνισε ότι «ο προϋπολογισμός του 2025 δεν απαντά στο κυρίαρχο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας, που είναι η αρνητική ισορροπία ανάμεσα στα εισοδήματα και το κόστος ζωής». Επιπλέον, χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ως έναν που χαρακτηρίζεται από την έλλειψη στόχων και προοπτικής.