Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ότι «η Τουρκία επιμένει στις θέσεις της, όπως και εμείς στις δικές μας». Υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει περιθώριο για πιο βαθιές συζητήσεις σχετικά με τη διαφορά που αφορά την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα, καθώς η Τουρκία επιθυμεί να συζητήσει και άλλα θέματα, τα οποία η Ελλάδα δεν είναι διατεθειμένη να εξετάσει. «Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει επιτευχθεί καμία πρόοδος στον τομέα αυτό», πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στη σχέση του με τον Τούρκο πρόεδρο και τους υπουργούς Εξωτερικών, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι αν κάποιοι ερμήνευσαν το καλό κλίμα ως ενδοτικότητα, τότε το λάθος είναι δικό τους.
Σχετικά με τη διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά, την χαρακτήρισε «δυσάρεστη αλλά απαραίτητη», σημειώνοντας ότι ο κ. Σαμαράς «ξεπέρασε τα όρια». «Όσα ειπώθηκαν σε αυτή τη συνέντευξη ήταν πολύ πιο σοβαρά από ό,τι είχε ειπωθεί στο παρελθόν, και δεν είχα άλλη επιλογή», δήλωσε. «Δεν μπορώ να επιτρέψω να διακινούνται τέτοιες θεωρίες, να με κατηγορούν εμένα και τον υπουργό Εξωτερικών για δήθεν μυστική διπλωματία και ενδοτικότητα» πρόσθεσε.
Σε ερώτηση για το τι τον ενόχλησε περισσότερο από τα λεγόμενα του κ. Σαμαρά, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «δεν ήταν και λίγα». Ειδικότερα, αναφέρθηκε σε μια φράση που αφορούσε τα «χαριεντίσματα» με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια μιας άτυπης συνάντησης με τον κ. Ερντογάν. «Τέτοιες αναφορές που υπονομεύουν και κατηγορούν εμένα και τον υπουργό Εξωτερικών για μειοδοσία δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές», είπε. «Επίσης, δεν μπορεί κάποιος να υποδεικνύει στον πρωθυπουργό να απολύσει τον υπουργό Εξωτερικών» τόνισε.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο αποχώρησης βουλευτών που μπορεί να είναι φίλα προσκείμενοι στον κ. Σαμαρά από τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Δεν βλέπω καμία τέτοια πιθανότητα. Έχουμε μια ισχυρή κυβέρνηση με εντολή τετραετίας».
Σχετικά με την άποψη του Κώστα Καραμανλή για τη διαγραφή του κ. Σαμαρά, ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη διαφωνία του. «Πιστεύω ότι με αυτόν τον τρόπο προστάτεψα το κύρος της κυβέρνησης και της παράταξης» είπε.
Από τη βάση των Ραφάλ στην Τανάγρα, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι τα Ραφάλ είναι τα πιο σύγχρονα αεροσκάφη που διαθέτει σήμερα η Πολεμική Αεροπορία. «Είναι αεροσκάφη με τεράστιες δυνατότητες», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η χώρα μας θα προμηθευτεί επίσης 20 αεροσκάφη F-35, τα οποία διαθέτουν τεχνολογία stealth και δεν εντοπίζονται από ραντάρ. Τέλος, αναφέρθηκε στις αποδοχές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, επισημαίνοντας ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να αυξηθούν στο πλαίσιο της γενικότερης αύξησης των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων.