Αν αγαπάτε τα ελαφριά και απλά επιδόρπια, αυτό το cheesecake χωρίς λιπαρά είναι η ιδανική επιλογή για εσάς.
Με μόλις 4 υλικά και χωρίς πρόσθετα λιπαρά, αυτό το γλυκό σας επιτρέπει να απολαύσετε μια φέτα cheesecake χωρίς ενοχές. Είναι χωρίς γλουτένη και χωρίς ζάχαρη, αλλά διατηρεί όλη τη γεύση και την κρεμώδη υφή που περιμένουμε από ένα κλασικό cheesecake. Το καλύτερο; Μπορείτε να το φτιάξετε γρήγορα, με υλικά που πιθανότατα έχετε ήδη στην κουζίνα σας. Ακολουθούν τα υλικά που θα χρειαστείτε.
Υλικά
2 αυγά: Αποτελούν τη βάση πρωτεΐνης και προσφέρουν δομή στο cheesecake.
250 γρ. γιαούρτι: Προσφέρει κρεμώδη υφή και καθιστά το γλυκό φρέσκο και ελαφρύ.
20 γρ. άμυλο καλαμποκιού: Δίνει συνοχή στο μείγμα και είναι χωρίς γλουτένη, κάνοντάς το κατάλληλο για άτομα με δυσανεξίες.
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου: Γλυκαίνει φυσικά το cheesecake, χωρίς ραφιναρισμένα σάκχαρα. Μπορείτε να προσαρμόσετε την ποσότητα ανάλογα με την προτίμησή σας.
www.dolcisenzaburro.it
Εκτέλεση
Με αυτά τα 4 υλικά, μπορείτε να φτιάξετε ένα ελαφρύ και νόστιμο cheesecake, ιδανικό για κάθε περίσταση. Η διαδικασία είναι πολύ απλή: χτυπήστε τα αυγά, προσθέστε το γιαούρτι και το σιρόπι σφενδάμου, και τέλος ανακατέψτε το άμυλο καλαμποκιού μέχρι να έχετε μια λεία ζύμη. Ρίξτε το μείγμα σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και ψήστε στους 100 βαθμούς για περίπου 30-35 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει καλά πριν το σερβίρετε, ώστε να αποκτήσει τη σωστή υφή. Είναι ιδανικό για να το απολαύσετε χωρίς ενοχές, λόγω της ελαφρότητας και της απλότητας των υλικών του. Δοκιμάστε το και σίγουρα θα γίνει μία από τις αγαπημένες σας συνταγές για ένα υγιεινό και νόστιμο γλυκό.
Συμβουλές
- Διατηρείται στο ψυγείο για 3-4 ημέρες. Την επόμενη μέρα είναι ακόμα καλύτερο, καθώς οι γεύσεις αναμειγνύονται και η υφή γίνεται πιο συμπαγής. Μπορείτε επίσης να το παγώσετε σε φέτες και να το ξεπαγώσετε όταν χρειάζεται για ένα ελαφρύ και νόστιμο σνακ.
- Για μια επιπλέον γεύση, προσθέστε λίγο ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού, που θα δώσει ένα φρέσκο, εσπεριδοειδές άρωμα στο cheesecake.
- Αν θέλετε να το κάνετε πιο γλυκό, μπορείτε να αυξήσετε την ποσότητα του σιροπιού σφενδάμου ή να χρησιμοποιήσετε σιρόπι αγαύης.
- Για να το κάνετε πιο εντυπωσιακό, γαρνίρετε το cheesecake με φρέσκα φρούτα ή μια σπιτική μαρμελάδα με βάση τα μούρα, πάντα χωρίς προσθήκη ζάχαρης.