12.3 C
Athens
Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου, 2024
ΑρχικήΣυνταγές ΔιαφορέςΑυτός ο νόστιμος σοκολατένιος κορμός με λουκούμι τριαντάφυλλο της Ντίνας Νικολάου θα...

Αυτός ο νόστιμος σοκολατένιος κορμός με λουκούμι τριαντάφυλλο της Ντίνας Νικολάου θα σας ταξιδέψει στις Κυκλάδες – Είναι πιο εύκολος απ’ ό,τι νομίζετε!

Αυτή η κλασική συνταγή με μια κυκλαδίτικη πινελιά, ο σοκολατένιος κορμός με λουκούμι τριαντάφυλλο, θα γίνει η αγαπημένη σου γλυκιά συνήθεια για το απόγευμα!

Ο κορμός με λουκούμι τριαντάφυλλο είναι ίσως το πιο παραδοσιακό ελληνικό γλυκό. Είναι πάντα διαθέσιμο στο ψυγείο της μαμάς και της γιαγιάς και σερβίρεται στα καλύτερα ταβερνάκια. Σου προτείνουμε αυτή τη συνταγή που περιλαμβάνει διπλή σοκολάτα και λουκούμι τριαντάφυλλο, για να σου θυμίσει τις όμορφες διακοπές σου στα νησιά!

Θα χρειαστείς τα εξής υλικά:

  • 300γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 300γρ. λευκή σοκολάτα καλής ποιότητας, ψιλοκομμένη
  • 250γρ. μαργαρίνη, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 120γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ, χοντροσπασμένα
  • 120γρ. μπισκότα σοκολάτας, χοντροσπασμένα
  • 1 φλιτζάνι λουκούμια τριαντάφυλλο, κομμένα σε μικρούς κύβους
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Οδηγίες παρασκευής:

Βήμα 1: Ξεκινήστε λιώντας τις σοκολάτες. Χρησιμοποιήστε ανοξείδωτα μπολ που θα τοποθετήσετε πάνω από κατσαρόλες με λίγο νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί).

Βήμα 2: Αφαιρέστε τα μπολ από τη φωτιά και, όσο οι σοκολάτες είναι ακόμα ζεστές, προσθέστε τη μαργαρίνη. Στη μαύρη σοκολάτα προσθέστε 150γρ. μαργαρίνης και στη λευκή 100γρ. Ανακατέψτε καλά με μια μαρίζ μέχρι να γίνουν λείες και βελούδινες. Στη μαύρη σοκολάτα προσθέστε τα σπασμένα μπισκότα τύπου πτι μπερ και τη μισή ποσότητα από τα λουκούμια. Στη λευκή σοκολάτα προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά. Αφήστε τα μ mixtures να κρυώσουν για περίπου 15 λεπτά.

Βήμα 3: Για να φτιάξετε τον κορμό, απλώστε ένα μεγάλο κομμάτι διάφανης μεμβράνης στον πάγκο. Στο κέντρο, ρίξτε το μίγμα της μαύρης σοκολάτας και απλώστε το με μια σπάτουλα ώστε να δημιουργήσετε ένα ορθογώνιο στρώμα (περίπου 17×25 εκ.).

Από πάνω, ρίξτε το μίγμα της λευκής σοκολάτας, προσέχοντας να μην ανακατευτούν τα δύο μίγματα. Τυλίξτε προσεκτικά τις δύο στρώσεις σε ρολό χρησιμοποιώντας τη μεμβράνη. Σφίξτε τις άκρες όπως κάνετε με μια καραμέλα και τυλίξτε τον κορμό με αλουμινόχαρτο. Τοποθετήστε τον κορμό στην κατάψυξη για 1 ώρα και στη συνέχεια μεταφέρετέ τον στο ψυγείο για άλλες 2 ώρες.

Βήμα 4: Αφού περάσουν οι ώρες, ο κορμός είναι έτοιμος να σερβιριστεί. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη πριν τον κόψετε σε φέτες.


Monomaxos News
Monomaxos Newshttps://monomaxos.gr
Monomaxos Ενημερωθείτε με τα τελευταία νέα, εμπεριστατωμένα άρθρα και αναλύσεις. Η αξιόπιστη πηγή σας για ποιοτικό περιεχόμενο στην Ελλάδα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοφιλέστερο