“`html
Υλικά για Μπουρεκάκια
– 1/2 φλιτζάνι λάδι
– 1/2 φλιτζάνι χλιαρό γάλα (όχι πάνω από 35°C)
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
– 2 πρέζες αλάτι
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγιά στιγμής
– Περίπου 200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
– Παπαρουνόσπορο ή μαύρο σουσάμι
Για τη γέμιση:
– 8 φέτες σαλάμι, ψιλοκομμένες
– 1 ουγκιά κεφαλοτύρι, τριμμένο
Διαδικασία Παρασκευής
Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το λάδι, το χλιαρό γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξύδι και τη μαγιά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν τα υλικά και να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη για τα μπουρεκάκια με σαλάμι και τυρί. Στη συνέχεια, κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε σταδιακά, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.
Όταν η ζύμη σχηματίσει μια μπάλα, τη χωρίζουμε σε 12 ίσα μπαλάκια, το καθένα στο μέγεθος ενός μεγάλου καρυδιού. Η ζύμη θα πρέπει να είναι μαλακή, αφράτη και ελαφρώς λιπαρή. Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης και το πιέζουμε ανάμεσα στις παλάμες μας για να το πλατύνουμε.
Σε κάθε κομμάτι ζύμης, τοποθετούμε λίγο σαλάμι και λίγο τυρί. Κλείνουμε προσεκτικά τις άκρες. Τοποθετούμε τα μπουρεκάκια σε ένα λαδωμένο ταψί με την ανοιχτή πλευρά προς τα κάτω. Όταν είναι έτοιμα όλα, τα αλείφουμε με ένα μείγμα γάλακτος ή αυγού.
Πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι ή γλυκάνισο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C στο μεσαίο ράφι για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν. Μπορείτε να τα κρατήσετε γεμιστά στην κατάψυξη και να τα ψήσετε όταν τα χρειαστείτε. Είναι εξαιρετικά νόστιμα!
Σχετικά Άρθρα
Αυτή είναι η μόδα της τηλεόρασης – ηθοποιοί σε ρόλο παρουσιαστών
Γιατί όλοι μιλούν για τη νέα εμφάνιση του William – ντροπιάζοντας την Kate
Φωτιά στην Αττική: Νέο μέτωπο στην Άνω Γλυφάδα – οι φλόγες καίνε 500 μέτρα από τα σπίτια [βίντεο]
“`