Γρήγορο και εύκολο φαγητό για πολυάσχολες μαμάδες, έτοιμο σε πι και φι, που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους!
Ανακαλύψτε την πεντανόστιμη χοιρινή τηγανιά με τηγανητές πατάτες, μια συνταγή που θυμίζει την κουζίνα της γιαγιάς και είναι ιδανική για τις οικογενειακές σας συγκεντρώσεις.
Για αυτή τη συνταγή θα χρειαστείτε:
- 800 γρ. χοιρινό κρέας, κομμένο σε μικρές μπουκιές
- 100 ml ελαιόλαδο (εξαιρετικής ποιότητας)
- 100 ml λευκό ξηρό κρασί
- 1,5 κουταλιά του γλυκού ρίγανη ή θυμάρι
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι και μαύρο πιπέρι, κατά προτίμηση
Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ετοιμάσετε αυτή τη νόστιμη χοιρινή τηγανιά:
Βήμα 1: Σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαριά βάση, τοποθετήστε το χοιρινό κρέας μαζί με μισό φλιτζάνι νερό. Μαγειρέψτε το σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να απελευθερωθούν τα υγρά του κρέατος και να εξατμιστούν.
Βήμα 2: Προσθέστε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα από όλες τις πλευρές, περίπου για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίξτε το κρασί, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράστε για 15 λεπτά, μέχρι να μείνει η τηγανιά με το λάδι της. Τέλος, περιχύστε με τον χυμό λεμονιού, ανακατέψτε και σερβίρετε.
Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να συνοδεύσετε τις τηγανητές πατάτες της γιαγιάς, προσφέροντας μια γευστική εμπειρία που θα σας ταξιδέψει πίσω σε όμορφες αναμνήσεις.