Η μηλόπιτα με κρέμα είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο νόστιμες μηλόπιτες που έχουμε δοκιμάσει.
Αυτή η μηλόπιτα μας έχει κλέψει την καρδιά, καθώς είναι όχι μόνο γευστική αλλά και πολύ απλή στην παρασκευή της. Απαιτεί μόλις 2 μήλα για να την ετοιμάσετε. Το ξεχωριστό στοιχείο αυτού του γλυκού είναι ότι η κρέμα τοποθετείται πάνω από τη ζύμη πριν το ψήσιμο και παραμένει κρεμώδης ακόμα και μετά το μαγείρεμα. Επιπλέον, είναι χωρίς βούτυρο. Ετοιμαστείτε να φτιάξετε αυτή τη μηλόπιτα… μια νέα γευστική εμπειρία που είναι αδύνατο να αντισταθείτε!
Υλικά
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. φυστικέλαιο ή ελαιόλαδο
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. αλεύρι
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
50 γρ. σταφίδες προαιρετικά
Ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα ή βανίλια
1 πρέζα αλάτι
Για την κρέμα
250 ml γάλα
1 αυγό
60 γρ. ζάχαρη
15 γραμμάρια αμύλου καλαμποκιού
1 λεμόνι
www.chiarapassion.com
Εκτέλεση
Αρχίζουμε με την προετοιμασία της κρέμας. Σε μια κατσαρόλα, χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη με ένα σύρμα μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το άμυλο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει το μείγμα ελαφρύ. Ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε τις φλούδες λεμονιού και τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Μαγειρεύουμε την κρέμα, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει. Όταν αρχίσει να πήζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε για μερικά λεπτά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε φέτες και τα περιχύνουμε με χυμό λεμονιού, προσθέτοντας αν θέλουμε και τις σταφίδες. Τα κρατάμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα και το λάδι σταδιακά. Ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Τέλος, προσθέτουμε τα μήλα και τις σταφίδες στο μείγμα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα, τοποθετούμε στον πάτο χαρτί ψησίματος και ρίχνουμε το μείγμα, ισιώνοντάς το. Γεμίζουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με την κρέμα και την ρίχνουμε από το κέντρο της φόρμας (ή μπορούμε να βάλουμε κουταλιές κρέμας τυχαία πάνω στη μηλόπιτα). Ψήνουμε στον φούρνο στους 170 βαθμούς για 35-40 λεπτά, ελέγχοντας πάντα με μια οδοντογλυφίδα. Αφήνουμε να κρυώσει και απολαμβάνουμε.