Η κολοκύθα είναι ένα υπέροχο λαχανικό με γλυκιά και λεπτή γεύση, ιδανικό για πολλές συνταγές. Σε αυτήν την πρόταση, θα ετοιμάσουμε κοτολέτες κολοκύθας στο air fryer, ένα νόστιμο και εύκολο πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί και ως ορεκτικό.
Η διαδικασία είναι απλή και γρήγορη. Το μυστικό για την επιτυχία βρίσκεται στο πανάρισμα, το οποίο είναι εύκολο αλλά πολύ γευστικό, καθώς και στο ψήσιμο στο air fryer, που δίνει στις κοτολέτες μια χρυσαφένια και τραγανή κρούστα, ενώ το εσωτερικό τους παραμένει απαλό και αρωματικό. Ας δούμε τη διαδικασία βήμα προς βήμα.
Υλικά
600 γρ. κολοκύθα
2 αυγά
150 γρ. τριμμένη φρυγανιά
2 κ.σ. τριμμένο τυρί
Αλεύρι
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
www.fattoincasadabenedetta.it
Εκτέλεση
Αρχικά, κόβουμε την κολοκύθα σε 4 φέτες πάχους περίπου 1,5 εκ. και αφαιρούμε τη φλούδα. Αλατίζουμε τις φέτες και τις τοποθετούμε τη μία πάνω στην άλλη. Στη συνέχεια, πανάρουμε τις φέτες πρώτα στο αλεύρι, μετά στα αυγά και τέλος στην τριμμένη φρυγανιά, προσθέτοντας το τριμμένο τυρί. Τοποθετούμε μια λαδόκολλα στον κάδο του air fryer και τοποθετούμε τις φέτες κολοκύθας. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 190°C για 20 λεπτά, γυρίζοντας τις φέτες στη μέση του ψησίματος και προσθέτοντας λίγο λάδι αν χρειαστεί. Έτσι, οι κοτολέτες κολοκύθας είναι έτοιμες για σερβίρισμα.
Συμβουλή
Εναλλακτικά, μπορούμε να ψήσουμε τις φέτες κολοκύθας στον φούρνο στους 200°C για περίπου 30 λεπτά, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να διπλασιάσουμε τη δόση. Για ακόμα πιο τραγανές κοτολέτες, μπορούμε να κάνουμε διπλό πανάρισμα: αφού ολοκληρώσουμε το πρώτο, τις βουτάμε ξανά στο χτυπημένο αυγό και μετά στην τριμμένη φρυγανιά. Επίσης, μπορούμε να προσθέσουμε μπαχαρικά και μυρωδικά στο πανάρισμα, όπως κουρκουμά, πάπρικα, δεντρολίβανο και θυμάρι. Οι κοτολέτες κολοκύθας μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για 1-2 ημέρες και απλώς χρειάζεται να τις ζεστάνουμε πριν τις απολαύσουμε.