16 C
Athens
Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου, 2024
ΑρχικήΣυνταγές ΔιαφορέςΓιουβαρλάκια της γιαγιάς με αυγολέμονο: Τα μυστικά για μια μαγευτική σούπα

Γιουβαρλάκια της γιαγιάς με αυγολέμονο: Τα μυστικά για μια μαγευτική σούπα

Τα γιουβαρλάκια αυγολέμονο αποτελούν μια αγαπημένη χειμωνιάτικη σούπα, που προσφέρει ζεστασιά και άνεση. Στην οικογένειά μου, αυτή η σούπα είναι πραγματικά αγαπημένη και όλοι την περιμένουν με ανυπομονησία.

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο της γιαγιάς: Τα μυστικά για μια εξαιρετική σούπα

Το αυγολέμονο προσθέτει μια πλούσια γεύση που απογειώνει το πιάτο. Αυτή τη συνταγή την έχω φτιάξει πολλές φορές και τα γιουβαρλάκια πάντα βγαίνουν νόστιμα, ενώ το αυγολέμονο δεν κόβει ποτέ. Δοκιμάστε την και σίγουρα θα με θυμηθείτε!

Υλικά για τα γιουβαρλάκια

1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδου
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά (σπάλα)
150 γρ. ρύζι γλασέ
1/4 ματσάκι άνηθο
1 κουταλιά σούπας δυόσμο
15 γρ. αλάτι
πιπέρι
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 1/2 λίτρο νερό
φλούδες λεμονιού από 1 λεμόνι
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλιά ζωμό λαχανικών σε βαζάκι

Υλικά για το αυγολέμονο

2 κρόκοι από μεσαία αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
χυμός από 2 λεμόνια
1 κουταλιά άνηθο

Για το σερβίρισμα

φέτα
ψωμί
ελαιόλαδο
ρίγανη
πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

TIP: Καθώς μαγειρεύετε, ελέγχετε τα βήματα που ολοκληρώνετε και ακολουθήστε τη συνταγή προσεκτικά για να μην χαθείτε.

Για τα γιουβαρλάκια:
Αρχικά, βάζουμε στον πολυκόφτη το κρεμμύδι, το σκόρδο και 2 κουταλιές νερό, και τα χτυπάμε καλά. Στη συνέχεια, τοποθετούμε το μείγμα σε μια πετσέτα και πιέζουμε ώστε να απομακρυνθεί η υγρασία. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον κιμά, το ρύζι, τον ψιλοκομμένο άνηθο και δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά.

Πλάθουμε 18-20 κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το νερό, τις φλούδες λεμονιού, τα φύλλα δάφνης και τον ζωμό. Κλείνουμε την κατσαρόλα με καπάκι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30-40 λεπτά.

Για το αυγολέμονο:
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τους κρόκους, το κορν φλάουρ, τον χυμό από τα 2 λεμόνια και τον άνηθο με ένα σύρμα. Σταδιακά, προσθέτουμε 2-3 κουταλιές από τον ζωμό που βράσαμε τα γιουβαρλάκια, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ελαφρώς για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να αρχίσει να βράζει.

Σερβίρουμε τη σούπα με φέτα, ψωμί, ελαιόλαδο, ρίγανη και πιπέρι για να την απολαύσουμε στο έπακρο.


Monomaxos News
Monomaxos Newshttps://monomaxos.gr
Monomaxos Ενημερωθείτε με τα τελευταία νέα, εμπεριστατωμένα άρθρα και αναλύσεις. Η αξιόπιστη πηγή σας για ποιοτικό περιεχόμενο στην Ελλάδα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοφιλέστερο