Αν ψάχνετε για μια απλή και νόστιμη συνταγή για σπιτική κέτσαπ, είστε στο σωστό μέρος! Αυτή η κέτσαπ θα γίνει ο καλύτερος σύντροφος για όλα τα αγαπημένα σας πιάτα.
Ετοιμάστε γρήγορα και εύκολα μια λαχταριστή κέτσαπ που θα συνοδεύσει τέλεια τις τηγανητές πατάτες, τα hot dogs και τα burgers σας. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και χρησιμοποιήστε τα πιο απλά υλικά.
Υλικά
1.5 κιλό ώριμες ντομάτες
4 ξερά κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
1 φλ. τσαγιού ξύδι
2 κουτ. γλ. μουστάρδα
2 κουτ. σούπας μέλι
3 κουτ. σούπας ζάχαρη
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουτ. γλ. γαρίφαλο
2 φύλλα δάφνης
1 ξύλο κανέλας
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Αρχικά, ξεφλουδίστε και αφαιρέστε τα σπόρια από τις ντομάτες και στη συνέχεια ψιλοκόψτε τις. Σε μια κατσαρόλα, σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο ελαιόλαδο, και μετά προσθέστε τις ντομάτες. Ενσωματώστε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το γαρίφαλο, την κανέλα, το μπαχάρι και τη δάφνη, τα οποία θα δέσετε σε ένα τούλι και θα προσθέσετε μετά από 15 λεπτά. Αφήστε να βράσουν όλα μαζί για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, πολτοποιήστε το μίγμα με ένα μπλέντερ και περάστε το από τουλπάνι ή πυκνό σουρωτήρι. Το υπόλοιπο που θα μείνει, αφήστε το να σιγοβράσει για άλλα 30 λεπτά. Η σπιτική σας κέτσαπ είναι έτοιμη! Μπορείτε να την αποθηκεύσετε σε βάζα με λίγο ελαιόλαδο από πάνω.
Καλή σας απόλαυση!