Η μουσταλευριά του Άκη: Μια γλυκιά και αρωματική απόλαυση του φθινοπώρου!
Αν και ο καιρός ακόμα θυμίζει καλοκαίρι, η φύση δεν περιμένει. Σε λίγες μέρες θα φτάσουμε στα μισά του Σεπτέμβρη και οι πάγκοι των μανάβηδων γεμίζουν με τα πιο αρωματικά φθινοπωρινά φρούτα και λαχανικά. Τίποτα δεν συγκρίνεται με την γλυκόξινη, ζουμερή μουσταλευριά του Άκη, που είναι έτοιμη σε χρόνο μηδέν! Ας δούμε πώς μπορούμε να την ετοιμάσουμε:
Για να φτιάξετε τη μουσταλευριά του Άκη θα χρειαστείτε:
1200 ml μούστο
3 κ.σ. αλεύρι (γ.ο.χ.)
3 κ.σ. νισεστέ
1 κ.γ. ανθόνερο
καρύδια, χοντροκομμένα, για το σερβίρισμα
κανέλα, τριμμένη για το σερβίρισμα
Οδηγίες εκτέλεσης:
Υπολογίστε περίπου 1 κουταλιά σούπας αλεύρι για κάθε ποτήρι μούστου. Από τον μούστο, κρατήστε μία κούπα σε ένα μπολ και προσθέστε το αλεύρι και τον νισεστέ ή το κορν φλάουρ.
Ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και να μην έχει σβόλους.
Στη συνέχεια, βάλτε τον υπόλοιπο μούστο σε μια κατσαρόλα και ζεστάνετε τον. Προσθέστε το μείγμα που ετοιμάσατε στο μπολ και συνεχίστε να ανακατεύετε.
Μαγειρέψτε το μείγμα μέχρι να αρχίσει να βράζει. Αφήστε το να βράσει για 1-2 λεπτά, μέχρι να πήξει αρκετά.
Αφαιρέστε από τη φωτιά, προσθέστε το ανθόνερο, ανακατέψτε και σερβίρετε σε μπολ. Πασπαλίστε με τα χοντροκομμένα καρύδια.
Αφήστε τη μουσταλευριά στο ψυγείο να κρυώσει και σερβίρετε με τριμμένη κανέλα.
Η μουσταλευριά του Άκη είναι εύκολη και γρήγορη στην παρασκευή της!