Το χριστουγεννιάτικο δέντρο από σφολιάτα είναι ένα ευφάνταστο και διασκεδαστικό ορεκτικό, ιδανικό για τις γιορτινές μας συγκεντρώσεις. Στη σημερινή συνταγή, θα το γεμίσουμε με μια ποικιλία τυριών και τριμμένη παρμεζάνα.
Αυτή η συνταγή είναι τέλεια για να προσθέσουμε μια γιορτινή πινελιά στα χριστουγεννιάτικα τραπέζια μας. Μπορεί να σερβιριστεί ως ορεκτικό και έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να ετοιμαστεί από πριν, αποθηκεύοντας το σε μεμβράνη, και να καταναλωθεί είτε κρύο είτε ζεστό την τελευταία στιγμή.
Στην παρούσα συνταγή, επιλέγουμε να γεμίσουμε το δέντρο με τυριά, αλλά μπορείτε να πειραματιστείτε με άλλες γεύσεις, όπως ρικότα με σπανάκι. Επίσης, μπορείτε να το φτιάξετε γλυκό, χρησιμοποιώντας κρέμα φουντουκιού ή μαρμελάδα. Ας δούμε πώς μπορούμε να το ετοιμάσουμε.
Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας
50 ml γάλα
60 γρ τριμμένη παρμεζάνα
60 γρ τυριά της επιλογής σας
https://blog.giallozafferano.it
Εκτέλεση
Ξεκινάμε απλώνοντας το πρώτο φύλλο σφολιάτας πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί. Κόβουμε ένα τρίγωνο σε σχήμα δέντρου μαζί με τον κορμό και το γεμίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και τυριά της επιλογής μας. Στη συνέχεια, καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, πιέζοντας γύρω-γύρω ώστε να κολλήσει στο κάτω φύλλο και στη γέμιση, διαγράφοντας το σχήμα του δέντρου. Κόβουμε το δεύτερο φύλλο ακολουθώντας το σχήμα του πρώτου. Το υπόλοιπο φύλλο το κόβουμε σε αστεράκια με κουπ-πατ. Στη συνέχεια, κόβουμε οριζόντιες λωρίδες από το κέντρο του τριγώνου προς τα έξω, αφήνοντας στη μέση έναν νοητό κορμό, δημιουργώντας έτσι τα κλαδιά του δέντρου. Στριφογυρίζουμε κάθε κλαδί και αλείφουμε όλη την επιφάνεια με γάλα. Τέλος, ψήνουμε στους 180°C για 25-30 λεπτά. Καλή απόλαυση!