20.2 C
Athens
Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήΣυνταγές ΔιαφορέςΗ πιο λαχταριστή και αφράτη κρεμμυδόπιτα!

Η πιο λαχταριστή και αφράτη κρεμμυδόπιτα!

Αυτή η κρεμμυδόπιτα είναι μια εξαιρετική συνταγή που θα ενθουσιάσει τους πάντες.

Η κρεμμυδόπιτα είναι μια απλή και νόστιμη αλμυρή πίτα, γεμισμένη με μαγειρεμένα κρεμμύδια. Αν και η συνταγή είναι εύκολη, η προετοιμασία απαιτεί χρόνο, καθώς τα κρεμμύδια πρέπει να μαγειρευτούν αργά μέχρι να γίνουν μαλακά και γλυκά.

Αυτό το πιάτο είναι πολύ πιο νόστιμο από όσο μπορεί να φαντάζεται κανείς και είναι ιδανικό για όσους αγαπούν το κρεμμύδι. Το μαγείρεμα των κρεμμυδιών είναι μια διαδικασία που απαιτεί υπομονή, αλλά το αποτέλεσμα είναι μια πίτα που είναι απολύτως εύπεπτη. Γιατί να μην ετοιμάσουμε μαζί αυτή την υπέροχη κρεμμυδόπιτα;

Υλικά
Για τη βάση

280 γρ αλεύρι
170 ml νερό
3 κ.σ ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
1 κιλό κρεμμύδια
100 ml νερό
3 κ.σ αλεύρι
Ελαιόλαδο

Jenny.Gr

www.fattoincasadabenedetta.it

Εκτέλεση
Αρχικά, καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το νερό, καλύπτουμε και μαγειρεύουμε για 35-40 λεπτά, μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν και το νερό να απορροφηθεί εντελώς. Όταν είναι έτοιμα, προσθέτουμε το αλεύρι και μια πρέζα αλάτι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. Το αλεύρι θα βοηθήσει ώστε τα κρεμμύδια να μην βγάλουν νερό, διατηρώντας την πίτα στεγνή με τραγανή άκρη.

Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε τη ζύμη για την πίτα. Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και το νερό, ανακατεύοντας πρώτα με ένα κουτάλι και μετά με το χέρι, μέχρι να αποκτήσουμε μια λεία και μη κολλώδη ζύμη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη, κάνοντάς το ένα λίγο μεγαλύτερο για τη βάση. Ανοίγουμε τη μεγαλύτερη ζύμη σε ένα φύλλο χαρτιού ψησίματος και την τοποθετούμε σε ένα κυκλικό ταψί. Από πάνω, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα ισιώνουμε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.

Ανοίγουμε και τη δεύτερη ζύμη και την τοποθετούμε πάνω από τα κρεμμύδια. Τυλίγουμε τις άκρες για να δημιουργήσουμε ένα κορδόνι και κόβουμε τυχόν περίσσευμα. Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο γάλα και είμαστε έτοιμοι να ψήσουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο στατικό φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη, βγάζουμε την κρεμμυδόπιτα από τον φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια την απολαμβάνουμε.

Monomaxos News
Monomaxos Newshttps://monomaxos.gr
Monomaxos Ενημερωθείτε με τα τελευταία νέα, εμπεριστατωμένα άρθρα και αναλύσεις. Η αξιόπιστη πηγή σας για ποιοτικό περιεχόμενο στην Ελλάδα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοφιλέστερο