8.9 C
Athens
Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου, 2024
ΑρχικήΣυνταγές ΔιαφορέςΗ πιο νόστιμη γαλοπούλα των Χριστουγέννων

Η πιο νόστιμη γαλοπούλα των Χριστουγέννων

Η γαλοπούλα είναι το πιο εμβληματικό πιάτο για το γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων. Σήμερα, σας προτείνουμε μια συνταγή που θα σας βοηθήσει να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.

Υλικά
1 ολόκληρη γαλοπούλα
300 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
250-500 γρ. κάστανα
1 χούφτα κουκουνάρια
1/2 φλιτζάνι ρύζι
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
15 αποξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
10 αποξηραμένα βερίκοκα
Σταφίδες
Μαϊντανός

Jenny.Gr

Freepik

Εκτέλεση
Αρχικά, σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε τον κιμά και σβήνουμε με το κρασί. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε το μαϊντανό, τα κουκουνάρια, τις σταφίδες, τα κάστανα και το ρύζι. Πλένουμε τη γαλοπούλα και την αλατίζουμε. Γεμίζουμε τη γαλοπούλα και κλείνουμε την κοιλιά της με οδοντογλυφίδες, ενώ δένουμε τα μπούτια με σπάγκο. Τοποθετούμε τη γαλοπούλα σε ταψί και περιβάλλουμε με πατάτες. Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο, αφήνοντας κενό πάνω από τη γαλοπούλα για να κυκλοφορεί ο αέρας κατά το ψήσιμο. Ψήνουμε στους 200°C, υπολογίζοντας 1 ώρα για κάθε 1 κιλό γαλοπούλας, αλείφοντας την κατά διαστήματα με τα ζουμάκια της. Σερβίρουμε με πατάτες και αποξηραμένα φρούτα. Καλή απόλαυση!

Monomaxos News
Monomaxos Newshttps://monomaxos.gr
Monomaxos Ενημερωθείτε με τα τελευταία νέα, εμπεριστατωμένα άρθρα και αναλύσεις. Η αξιόπιστη πηγή σας για ποιοτικό περιεχόμενο στην Ελλάδα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοφιλέστερο