11 C
Athens
Κυριακή, 5 Ιανουαρίου, 2025
ΑρχικήΣυνταγές ΔιαφορέςΗ τέχνη του κεφτέ: Μυστικά για να γίνουν αφράτοι

Η τέχνη του κεφτέ: Μυστικά για να γίνουν αφράτοι

Το εθνικό μας σνακ και ένα από τα πρώτα πιάτα που συνδέσαμε με το τάπερ. Οι τηγανητοί κεφτέδες είναι τόσο νόστιμοι που ανοίγουν στόματα, κλείνουν μάτια από ευχαρίστηση και τα πιρούνια μάχονται για τον τελευταίο κεφτέ!

Ανακαλύπτουμε τα μυστικά τους.

Οι κεφτέδες είναι πανταχού παρόντες, από παιδικά πάρτι έως κυριακάτικα τραπέζια. Μπορείτε να τους απολαύσετε ως σνακ, να τους βάζετε σε σάντουιτς ή να τους σερβίρετε ως κυρίως πιάτο με ρύζι ή μακαρόνια (ποιος δεν έχει νιώσει απόλαυση τρώγοντας μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα και κεφτέδες;).

Οι κεφτέδες είναι από τα πιο αγαπημένα και εύκολα φαγητά μας, αλλά ταυτόχρονα και από τα πιο δύσκολα όσον αφορά την υφή τους.

Πολλές παραδοσιακές μαγείρισσες έχουν τα δικά τους μυστικά για να τους πετύχουν τέλεια: τραγανή κρούστα και ζουμερή γέμιση. «Κλέψαμε» μερικά από αυτά τα μυστικά για να σας βοηθήσουμε στην προσπάθειά σας.

Η βασική συνταγή είναι απλή: χρειάζεστε 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά, 1-2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, 1 αυγό, αλάτι, πιπέρι, 1/2 ντομάτα, 1 κρεμμύδι, 3-4 σκελίδες σκόρδο, 1 κουταλάκι ρίγανη, 1/2 ματσάκι μαϊντανό, 1/2 ματσάκι δυόσμο, 1 κουταλάκι ξίδι, αλεύρι για πανάρισμα και λάδι για τηγάνισμα.

Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Σχηματίστε μπαλάκια, περάστε τα από το αλεύρι και τηγανίστε τα. Ας δούμε τώρα τις λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά στο ζύμωμα και το τηγάνισμα.

1. Ζυμώστε καλά. Όσο περισσότερο ζυμώνετε, τόσο πιο αφράτοι θα γίνουν οι κεφτέδες. Ο ιδανικός χρόνος είναι περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να αναμειχθούν ομοιόμορφα τα υλικά.

2. Προσθέστε μερικές κουταλιές σόδα-αναψυκτικό. Το ανθρακικό που περιέχει θα μαλακώσει τις ίνες του κρέατος και θα αφρατέψει το μείγμα.

3. Μουσκέψτε το ψωμί. Έτσι, η υγρασία θα διανεμηθεί ομοιόμορφα και δε θα χαθεί κατά το τηγάνισμα.

4. Ραντίστε με λίγο νερό. Κατά το ζύμωμα, προσθέστε μερικές σταγόνες νερού για πιο μαλακή υφή.

5. Το μείγμα πρέπει να είναι ελαφρώς κολλώδες στα χέρια, αλλά να μπορεί να σχηματιστεί σε μπαλάκια.

6. Αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Έτσι, τα αρώματα θα ενσωματωθούν καλύτερα και η γεύση θα είναι πιο πλούσια.


Monomaxos News
Monomaxos Newshttps://monomaxos.gr
Monomaxos Ενημερωθείτε με τα τελευταία νέα, εμπεριστατωμένα άρθρα και αναλύσεις. Η αξιόπιστη πηγή σας για ποιοτικό περιεχόμενο στην Ελλάδα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοφιλέστερο

Πρόσφατα σχόλια