Αυτό το κέικ καρότου είναι πραγματικά νόστιμο, αφράτο και γεμάτο γεύση.
Το κέικ καρότου χωρίς βούτυρο αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για γλυκό. Η υγρή και απαλή του υφή θα σας ενθουσιάσει από την πρώτη μπουκιά. Είναι ιδανικό για πρωινό ή σνακ ανά πάσα στιγμή.
Υλικά
250 γρ. καρότα
200 γρ. αλεύρι τύπου 1
100 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
100 γρ. χυμό πορτοκαλιού
90 γρ. ζαχαροκάλαμου
80 γρ. ελαιόλαδο
3 αυγά
1 φακελάκι μαγιά
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Guido Barbagelata
Εκτέλεση
Αρχικά, χτυπάμε τα καρότα στο μπλέντερ μαζί με τον χυμό πορτοκαλιού, την τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής κρέμα. Στη συνέχεια, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μπλέντερ μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου και ανακατεύουμε προσεκτικά με μια σπάτουλα, κάνοντας κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Έπειτα, ρίχνουμε το μείγμα καρότου και προσθέτουμε το αλεύρι με τη μαγιά. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ σε χαμηλή ταχύτητα. Τέλος, μεταφέρουμε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά. Καλή σας απόλαυση!