Υλικά για Κολοκυθοκεφτέδες
1 κιλό κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 αυγά
1 φλ. κεφαλοτύρι (τριμμένο)
½ ματσ. μαϊντανό
½ ματσ. δυόσμο
½ ματσ. άνηθο
Αλάτι και πιπέρι
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Ηλιέλαιο (για το τηγάνι)
Διαδικασία
Αρχικά, πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη. Τοποθετούμε τα τριμμένα κολοκυθάκια σε σουρωτήρι και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι για να “ιδρώσουν”.
Μετά από 10 λεπτά, τα πιέζουμε καλά και τα στραγγίζουμε είτε με τα χέρια μας είτε τυλίγοντας τα σε μια πετσέτα και στρίβοντάς την σφιχτά.
Στη συνέχεια, τοποθετούμε τα στραγγισμένα κολοκυθάκια σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αυγά, τα μυρωδικά, το τυρί και σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να δημιουργηθεί ένα μείγμα που μπορεί να πλάθεται.
Η ποσότητα του αλευριού που θα χρειαστούμε εξαρτάται από την υγρασία που θα κρατήσουν τα λαχανικά. Είναι καλό να προσθέσουμε το αλάτι μετά την προσθήκη του τυριού, για να αποφύγουμε να γίνουν πολύ αλμυροί.
Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε τηγάνι και τηγανίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες για 2 λεπτά από τη μία πλευρά. Με προσοχή, γυρίζουμε από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
Όταν είναι έτοιμοι, τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν και τους σερβίρουμε με ντοματοσαλάτα.
“`