Μια ζεστή και νόστιμη σούπα για τους χειμωνιάτικους μήνες με κολοκύθα και μήλο.
Η κολοκυθόσουπα είναι ένα πιάτο με κρεμώδη υφή, ιδανικό για να το απολαύσετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου, φέρνοντας στο τραπέζι την κολοκύθα, τον πρωταγωνιστή του φθινοπώρου. Σήμερα σας προτείνουμε μια κλασική συνταγή με μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή, προσθέτοντας μήλο. Για μια τραγανή αίσθηση, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι ψημένοι σπόροι κολοκύθας και μερικές φέτες ωμού μήλου.
Υλικά
260 γρ. κόκκινα μήλα
425 γρ. σάρκα κολοκύθας
1 γρ. κουρκουμά
340 γρ. ζωμός λαχανικών
10 γρ. χυμό λεμονιού
50 γρ. κρέμα γάλακτος
www.soniaperonaci.it/
Εκτέλεση
Αρχικά, καθαρίζουμε την κολοκύθα και κρατάμε τους σπόρους στην άκρη. Κόβουμε την κολοκύθα σε κύβους μισού εκατοστού και την αφήνουμε στην άκρη. Κάνουμε το ίδιο και με τα μήλα, τοποθετώντας και τα δύο σε ένα ταψί με τον ζεστό ζωμό, ώστε να είναι βυθισμένα. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν (τουλάχιστον 15 λεπτά). Στη συνέχεια, χτυπάμε το μείγμα με ένα μπλέντερ, προσθέτοντας τη φρέσκια κρέμα γάλακτος, μια σταγόνα χυμό λεμονιού, μια πρέζα κουρκουμά, αλάτι και πιπέρι.
Εν τω μεταξύ, φρυγανίζουμε τους σπόρους κολοκύθας στον φούρνο στους 160°C σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος για 5 λεπτά, γυρίζοντας τους κατά διαστήματα. Αφού ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, σερβίρουμε τη σούπα σε μπολ και διακοσμούμε την επιφάνεια με μια χούφτα φρυγανισμένους σπόρους κολοκύθας. Για την τελευταία πινελιά, κόβουμε σε λεπτές φέτες μερικά κομμάτια μήλου με τη φλούδα, χωρίζουμε τις φέτες στα δύο και τοποθετούμε τα κομμάτια σε σχήμα βεντάλιας στο κέντρο της σούπας.