Αν ψάχνετε για μια γευστική πρόταση που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας στο γιορτινό τραπέζι, το αλμυρό πανετόνε είναι η ιδανική επιλογή. Είναι εύκολο στην παρασκευή του, γρήγορο και σίγουρα θα αφήσει μια αξέχαστη γεύση σε όλους.
Η διαδικασία για να το φτιάξετε είναι πολύ απλή. Θα χρειαστείτε λίγα υλικά και λίγο χρόνο, και το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει. Είναι μια συνταγή που θα θυμούνται όλοι!
Υλικά
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
125 γρ. γιαούρτι
100 ml γάλα
100 ml φυστικέλαιο
300 γρ. αλεύρι 00
1 φακελάκι μαγιά για αλμυρά κέικ
3 κουταλιές τυρί παρμεζάνα
150 γρ. τυρί scamorza
100 γρ. ζαμπόν
100 γρ. μπέικον
70 γρ. ελιές
Δενδρολίβανο
Αλάτι, πιπέρι
www.chiarapassion.com
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με ένα σύρμα και προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το γιαούρτι, το γάλα, το λάδι και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι και τη μαγιά. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Έπειτα, προσθέτουμε τη scamorza κομμένη σε κύβους, το ζαμπόν, το μπέικον, τις ελιές και το δεντρολίβανο.
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρά 1 κουταλιά της σούπας ασπράδι με ένα πιρούνι και προσθέτουμε τα αμύγδαλα ανακατεύοντας καλά. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα και πασπαλίζουμε από πάνω με τα αμύγδαλα. Αλατίζουμε ελαφρά και πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα. Πριν το βγάλουμε, ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί σωστά. Αν ροδίσει πολύ, μπορούμε να το καλύψουμε με αλουμινόχαρτο μετά από 45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει πριν το σερβίρουμε.