“`html
Υλικά για Καραμέλα Ψυγείου (15 Αυγούστου)
Για τη βάση:
250 γρ μπισκότα σοκολάτας
150 ml γάλα
Για τη γέμιση:
– 50 γρ φιστίκια Αιγίνης
– 50 γρ ζάχαρη άχνη
– 50 ml ηλιέλαιο
– 400 γρ τυρί κρέμα
– 300 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
– 50 γρ ζάχαρη άχνη
Για την επικάλυψη με σοκολάτα:
– 300 γρ κουβερτούρα σοκολάτας
– 250 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
Για το σερβίρισμα:
– 30 γρ θρυμματισμένα φιστίκια Αιγίνης
Διαδικασία
Αρχίστε βάζοντας τα φιστίκια Αιγίνης, τη ζάχαρη άχνη και το ηλιέλαιο σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και πολτοποιήστε τα μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια, προσθέστε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη σε ένα μίξερ και χτυπήστε για 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη κρέμα.
Αφού ετοιμάσετε το μείγμα, προσθέστε τα πολτοποιημένα φιστίκια Αιγίνης και ανακατέψτε απαλά με ένα σύρμα. Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλα μέχρι να βράσει. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε την ψιλοκομμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει.
Βουτήξτε τα μισά μπισκότα στο γάλα και τοποθετήστε τα σε ένα πυρέξ για να δημιουργήσετε τη βάση. Από πάνω, απλώστε το μισό μείγμα κρέμας και επαναλάβετε με μια δεύτερη στρώση μπισκότων.
Στο τέλος, ρίξτε το υπόλοιπο μείγμα κρέμας και απλώστε το ομοιόμορφα στην επιφάνεια. Περιχύστε με τη σοκολάτα και πασπαλίστε με θρυμματισμένα φιστίκια Αιγίνης. Αφήστε το γλυκό στο ψυγείο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 4 ώρες πριν το σερβίρετε σε κομμάτια.