Τα βερίκοκα είναι νόστιμα και ζουμερά φρούτα που εμφανίζονται την εποχή τους. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις ένα υπέροχο κέικ.
Συστατικά
- 1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
- 1 αβγό
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
- 1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλιές του γλυκού baking powder
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 φλιτζάνια καθαρισμένα βερίκοκα
- 2/3 φλιτζανιού γάλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Οδηγίες Παρασκευής
- Πρώτα, προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου και ψεκάζεις ένα ταψί με λίγο λάδι για να μην κολλήσει το κέικ.
- Σε ένα μπολ, χτυπάς τη λευκή ζάχαρη, το αυγό και το βούτυρο με ένα μίξερ σε μέτρια ένταση, μέχρι να γίνουν ένα ομογενές μείγμα. Στο τέλος, προσθέτεις το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάς λίγο ακόμα.
- Σε ένα άλλο μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι.
- Στο μπολ με το πρώτο μείγμα, προσθέτεις σταδιακά το αλευρένιο μίγμα και το γάλα ενώ συνεχίζεις να χτυπάς. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, προσθέτεις τα καθαρισμένα βερίκοκα και τα ανακατεύεις μέχρι να αναμιχθούν καλά.
- Ρίχνεις το μίγμα ομοιόμορφα στο ταψί και ψήνεις στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.
- Όταν το κέικ είναι έτοιμο, πασπαλίζεις με λίγη κανέλα και το απολαμβάνεις!