Το κυδώνι είναι ένα νόστιμο φρούτο εποχής, ιδανικό για να φτιάξετε μια υπέροχη μαρμελάδα.
Υλικά που θα χρειαστείτε
- 1 κιλό κυδώνια, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομματάκια
- 1 κιλό ζάχαρη
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 1 φυσική βανίλια
Οδηγίες Προετοιμασίας
- Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό και προσθέστε τα κυδώνια.
- Αφήστε τα να βράσουν για περίπου 30 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Αφαιρέστε τα κυδώνια από την κατσαρόλα, βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπολ και πολτοποιήστε τα με ένα πιρούνι.
- Με ένα μαχαίρι, κόψτε τον λοβό της βανίλιας κατά μήκος, πάρτε το εσωτερικό του και προσθέστε το στον πολτό με τα κυδώνια.
- Προσθέστε τη ζάχαρη στο μείγμα και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια, βάλτε το μείγμα ξανά στην κατσαρόλα και αφήστε το να βράσει για περίπου 40 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
- Όταν η μαρμελάδα αρχίσει να παίρνει χρώμα και να πήζει, προσθέστε τον χυμό λεμονιού και συνεχίστε το ανακάτεμα και το βράσιμο για άλλα 3 λεπτά.
- Η μαρμελάδα σας είναι έτοιμη! Μοιράστε την σε βάζα για να την απολαύσετε αργότερα.
Φωτογραφία: iStock