Το παγωτό με γεύση μέντα είναι μια μοναδική γεύση που σίγουρα δεν έχεις ξαναδοκιμάσει! Μπορείς να το ετοιμάσεις μόνη σου με πολύ απλά βήματα.
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια κάσιους, που έχουν μουλιάσει σε νερό
- 1 1/2 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα μέντας, ψιλοκομμένα
- 1/2 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
- 1/4 φλιτζανιού μέλι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα μέντας
- Μια πρέζα αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
Οδηγίες Παρασκευής
- Αρχικά, μουλιάζεις τα κάσιους σε ένα μπολ με νερό για περίπου 30 λεπτά.
- Μόλις τα κάσιους μαλακώσουν, στραγγίζεις το νερό και τα βάζεις σε ένα μίξερ μαζί με τη ψιλοκομμένη μέντα, το γάλα αμυγδάλου, το μέλι, το εκχύλισμα μέντας και μια πρέζα αλάτι.
- Χτυπάς όλα τα υλικά στο μίξερ μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη κρέμα.
- Μεταφέρεις την κρέμα σε ένα μπολ και την τοποθετείς στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, ώστε να σφίξει λίγο.
- Όταν βγάλεις την κρέμα από το ψυγείο, προσθέτεις την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύεις καλά.
- Ξαναβάζεις το μπολ στο ψυγείο και αφήνεις το μείγμα να παγώσει για άλλες 5 ώρες. Όταν είναι έτοιμο, μπορείς να το σερβίρεις σε μερίδες!