Το σύκο είναι το πιο αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού και μπορείς να δημιουργήσεις μια υπέροχη μαρμελάδα από αυτό!
Συστατικά
- 1 κιλό σύκα, κομμένα σε τέσσερα κομμάτια
- 150 γρ. ζάχαρη
- 170 γρ. μέλι
- 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- Χυμός από μισό λεμόνι
Οδηγίες Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα, βάζεις τα κομμένα σύκα, τη ζάχαρη και το μέλι. Ανακατεύεις συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να μην κολλήσουν τα υλικά.
- Αφήνεις το μείγμα να βράσει, κατόπιν χαμηλώνεις τη φωτιά και συνεχίζεις το βράσιμο για 30 λεπτά, μέχρι η μαρμελάδα να αποκτήσει την κατάλληλη υφή.
- Κατά τη διάρκεια του βρασμού, έλεγξε τη μαρμελάδα και ανακάτευε τακτικά για να μην κολλήσει.
- Αφού ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, αποσύρεις την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτεις τη βανίλια και τον χυμό λεμονιού.
- Ανακατεύεις καλά τα υλικά και μοιράζεις τη ζεστή μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα. Κλείνεις τα βάζα και τα γυρίζεις ανάποδα πάνω σε μια πετσέτα στο τραπέζι για να σφραγίσουν σωστά.
- Αφού η μαρμελάδα κρυώσει τελείως, την αποθηκεύεις σε δροσερό μέρος.
Φωτογραφία: iStock