Τσιτσανόπιτα: Μια εύκολη και νόστιμη ζυμαρόπιτα με μοναδική αφράτη και ζουμερή ζύμη. Στη ντοπιολαλιά ο όρος «τσιτσάνικος» που χρησιμοποιείται σε πολλές περιοχές της Βόρειας Εύβοιας σημαίνει «γυμνός».
Υλικά για 16 – 18 κομμάτια:
– 500 γρ. φέτα, τριμμένη
– 500 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
– 6-7 αυγά
– 200 γρ. γιαούρτι της επιλογής σας
– 200 ml φρέσκο πλήρες γάλα
– 1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
– 125 ml ελαιόλαδο
– 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
– Μπόλικη τριμμένη φρυγανιά για το ταψί και το πασπάλισμα
Διαδικασία:
Ξεκινάμε ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ, εκτός από την τριμμένη φρυγανιά. Στη συνέχεια, λαδώνουμε το ταψί και το πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά, τινάζοντας το για να φύγει η περίσσεια. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και πασπαλίζουμε την επιφάνεια της πίτας με επιπλέον τριμμένη φρυγανιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45-50 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει ωραία. Είναι έτοιμη να σερβιριστεί χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου.